Slovenija > Črna kronika
2720 ogledov

Prežali na žrtve, od katerih so želeli izvleči denar

Policija Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Ko sta nepridiprava zaznala, da ju opazujejo, sta se odpeljala.

Gorenjski policisti so v soboto obravnavali pet primerov nedovoljenega beračenja in zbiranja prispevkov. Državljane Romunije so dvakrat obravnavali na Primskovem in po enkrat v Lescah in na Bledu. 

Prijava je bila sprejeta tudi za zbiranje prispevkov v Tržiču, kjer naj bi dva tujca zbirala podpise in denar za gluhoneme. Ko sta zaznala, da ju ljudje opazujejo, sta se odpeljala.

Tujce so policisti obravnavali v prekrškovnih postopkih in jih kaznovali z globo. 

"V primeru beračenja je šlo za vsiljiva dejanja Romunov, v primeru zbiranja prispevkov pa za dejanje brez predpisanega dovoljenja. Osebe lahko nabirajo prostovoljne prispevke za humanitarne ali splošno koristne namene pri posameznikih in pravnih osebah le s pravim dovoljenjem pristojne upravne enote," pojasnjujejo na PU Kranj. 

Preden izročite denar, se prepričajte, da ne gre za prevaro in lažno predstavljanja nabiralcev, opozarjajo na policiji. "V primeru suma, da gre za nedovoljeno zbiranje prispevkov ali vsiljivo beračenje, prosimo, pokličite na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 0801200," svetujejo in dodajajo, da so kršitelji največkrat tujci. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.