Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Pri Ajdovščini hujša nesreča

primorska 09.10.2007, fernetici, mejni prehod, policija, foto: Barbara Milavec Barbara Milavec
V včerajšnji nesreči v bližini Ajdovščine so tri osebe utrpele hude telesne poškodbe.

V sredo se je okoli 17.50 ure izven naselja Ajdovščina pripetila hudo prometna nesreča, ki jo je zakrivila prevelika hitrost. Tri osebe so bile huje ranjene.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 26–letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri Cola proti Ajdovščini. Nekaj kilometrov pred Ajdovščino je pripeljal po klancu navzdol v desni nepregledni ovinek. Ker hitrosti in načina vožnje ni prilagodil cesti in svojim vozniškim sposobnostim, je vozilo zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom čelno trčil v avto, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 64-letni voznik.
 
V prometni nesreči sta bila ranjena oba voznika in 63-letna ženska, ki je bila sopotnica v vozilu starejšega od voznikov. Na kraju so jim zdravniško pomoč nudili reševalci iz ZD Ajdovščina, nakar so bili z reševalnim vozilom odpeljani v bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti so 26-letnemu vozniku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel povzročitelj nesreče v organizmu 0.25 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.
 
Policisti so zaradi prometne nesreče obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo, 26-letnega voznika osebnega avtomobila pa bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.