Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Pri kopanju v Dravi so mu pošle moči

Narasla Drava na Ptuju Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj
Moškega, ki je včeraj potegnilo pod gladino, tudi danes niso našli. Policisti bodo z iskalno akcijo predvidoma nadaljevali jutri.

"Iskalna akcija ni bil uspešna oziroma pogrešani ni bil najden," je okoli 15. ure sporočil predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, ki je ob tem navedel, da so 31-letnega moškega, ki ga je včeraj potegnilo pod gladino Drave, policisti in gasilci iskali v in ob vodi. A pogrešanega na pričakovanih mestih niso našli, zato so iskalno akcijo prekinili in jo bodo predvidnoma nadaljevali jutri.

Včeraj okoli 18. ure zaplaval v Dravi

Moški je včerajšnje popoldne v družbi svoje partnerke in še dveh oseb preživljal na desnem nabrežju reke Drave, v bližini večjega nakupovalnega središča v Mariboru. Kot so ugotovili policisti, je okrog 18. ure slekel oblačila in zaplaval v reki.

"Približno na sredini struge je moški obrnil in plaval nazaj proti obrežju, pri čemer so mu okrog štiri metre pred nabrežjem pošle moči, na kar je tudi opozoril preostale tri," je pojasnil Šadl. Plavalčev ravno tako 31-letni prijatelj je takoj skočil v vodo, da bi mu pomagal. Skupaj sta se nato potopila, čez čas pa oba splavala na površje. Kmalu zatem je prvega ponovno potegnilo pod gladino, njegov prijatelj, ki mu je skušal pomagati, pa se je rešil.

Na mesto so kmalu prispeli tudi gasilci, potapljači, reševalci in policisti, ki pa moškega, ki je izginil pod vodo, a ga niso uspeli najti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.