Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Pri Mariboru umrla 16-letna Madžarka

policija Anže Petkovšek
V nesreči za priključkom Zrkovci pri Mariboru je umrla 16-letna Madžarka. Kombi, ki ga je prehitro vozil 24-letnik, je trčil v tovornjak in ograjo.

Nekaj po peti uri zjutraj so bili mariborski policisti obveščeni, da se je na avtocesti številka ena izven naselja Maribor za priključkom Zrkovci zgodila huda prometna nesreča. Na kraj so bili napoteni policisti, gasilci in reševalci, so sporočili s policije.

Reševalci so s kraja v UKC Maribor odpeljali dve poškodovani osebi. Ob 8. uri so nas iz UKC Maribor obvestili, da je za posledicami nesreče umrla državljanka Madžarske, poškodovani državljan Madžarske pa je utrpel hude telesne poškodbe.

Prehitro vozil 24-letnik, umrla 16-letnica

Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da se je nesreča zgodila med vožnjo kombija, ki ga je po avtocesti iz smeri Maribora proti Murski Soboti vozil 24-letni državljan Madžarske.

Pri tem je voznik kombija zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo glede na prometne razmere s prednjim desnim delom trčil v zadnji levi del nakladalnega prostora tovornega vozila, ki ga je pred njim v isti smeri vozil  36-letni državljan Slovenije. Po trčenju je kombi odbilo v levo, kjer je trčil še v varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči.

Zaradi posledice nesreče sta bila v kombiju poškodovana potnica, 16-letna državljanka Madžarske, ki je sedela spredaj desno, in 41-letni madžarski državljan, ki je bil potnik in je v času nesreče sedel v prednji vrsti v sredini. Potnica je zaradi poškodb kasneje umrla. 

Škoda na vozilih znaša okoli 10 tisoč evrov. Zoper voznika kombija bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri Murske Sobote zaprta do 8.15, so še sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.