Slovenija > Črna kronika
8945 ogledov

Tovornjak ga je zbil pod cesto

Prometna nesreča, prevrnjen avto pod cesto
1/2
PGD Ilirska Bistrica
Do prometne nesreče je prišlo včeraj popoldne.

"Ob 14.24 sta na cesti Račice–Starod, občina Ilirska Bistrica, trčili tovorno in osebno vozilo, pri čemer je voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča in se prevrnil," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

Gasilci PGD Ilirska Bistrica in Podgrad so izpod vozila so rešili eno osebo in nato vozilo postavili na kolesa. Poškodovani sta bili dve osebi. 

Po podatkih policije, ki smo jih pridobili danes, je 48-letni državljan Hrvaške vozil priklopnik od Staroda proti Podgradu in zaradi neprilagojene hitrosti (glede na stanje vozišča, prometa in svoje vozniške sposobnosti) z zadnjim levim delom priklopnika bočno trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno vozil 63-letni državljan Hrvaške.

Voznik avtomobila in njegova sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovala, povzročitelju pa je bila izdana globa. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sasquatch 14:33 06.november 2019.

    Zaradi Hrvatov je ta cesta adrenalinski park. Glede na njihov način vožnje, je na njej še presenetljivo malo nesreč; zavestna prehitevanja v škarje, njihova hitrost = omejitev hitrosti x 2,... Sicer pa ta ovinek redno pobira svoj davek. Samo v ...prikaži več zadnjih treh dneh dve nesreči s telesnimi poškodbami. Ovinek, ki je povsem nepotreben. Ampak zaenkrat ni še nihče umrl v njem in do takrat bi bila za odgovorne rekonstrukcija samo nepotrebni strošek.