Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Pri policistih na jutro čakalo 24 ljudi

alkohol Žurnal24 main
Policisti so v minuli noči zaradi vožnje pod vplivom alkohola do streznitve pridržali 24 voznikov in zasegli 6 vozil.

Do streznitve so pridržali pet voznikov Ljubljani, po štiri v Kranju, Novem mestu in Murski Soboti, tri v Celju, dva v Mariboru, po enega pa v Kopru in Novi Gorici. Zasegli so šest vozil, od tega tri v Murski Soboti, dve v Ljubljani in enega v Celju, so zapisali na Generalni policijski upravi.

Poleg tega so policisti obravnavali še 20 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 36 kaznivih dejanj.

V 17 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v preostalih treh pa se je sedem oseb lažje telesno poškodovalo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 64-krat posredovali na javnem kraju in 15-krat v zasebnih prostorih. Do streznitve so pridržali osem kršiteljev, tri v Ljubljani, dva v Novi Gorici, po enega pa v Mariboru, Novem mestu in Murski Soboti.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 17 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, sedem tatvin, trije primeri nasilja v družini ter ena lahka in ena huda telesna poškodba.

Za volan le trezni

Ker se martinov konec tedna še ni zaključil, ni odveč opozorilo, da za volan sodijo le osebe, ki alkoholnih pijač niso uživale. Policisti bodo v okviru akcije 0,0 šofer še naprej poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah.

Lani so policisti med nadzorom v obeh martinovih koncih tedna skupno v zvezi z alkoholom ustavili in kontrolirali 14.525 voznikov, pri čemer je bil pri 465 voznikih preizkus pozitiven. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 193 voznikov.

Komentarjev 1
  • privat 10:13 11.november 2012.

    zanimljivo je da se zapira ljudi ,ki so malo pogledali v kozarec, a kriminalci so na prostosti...Firme grejo v stečaj ,delovni narod pa je v zapahih...kaka grezenca od politike!!