Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Pri posredovanju zaboden policist

stavka Anže Petkovšek
Pri posredovanju včeraj zvečer je bil zaboden policist. Pri obvladovanju osebe je moški vanj vrgel daljši kuhinjski nož.

Med nudenjem asistence pri prisilni hospitalizaciji psihičnega bolnika je bil v soboto zvečer v Zdravstvenem domu Metlika z nožem poškodovan policist, so sporočili iz Sindikata policistov Slovenije in Policijskega sindikata Slovenije. Utrpel je tri centimetre globoko in osem centimetrov široko vreznino trebuha, a ni v življenjski nevarnosti in se po zdravniški oskrbi že zdravi doma.

Ob vstopu so v prostor, v katerem se je oseba nahajala, so policisti opazili, da je imel v roki nož. "Zaradi navedenega so policisti proti osebi uporabili plinski razpršilec in prisilna sredstva ter ga uspešno obvladali. Pri obvladovanju osebe, pa je slednja v enega policista vrgla daljši kuhinjski nož. Nož je policista, sicer opremljenega z neprebojnim jopičem, zadel v predel trebuha pod jopičem," so sporočili iz obeh sindikatov in dodali, da so policista z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Utrpel je 3 centimetre globoko in 8 centimrtrov široko vreznino trebuha.

Po navedbah obeh sindikatov dogodek ponovno dokazuje, da policisti niso zgolj uradniki: "Za razliko od ostalih javnih uslužbencev policist in njegova družina nikoli ne vesta, ali se bo mož, žena, oče, mati vrnil iz dela zdrav, nepoškodovan ali pa bo njegov odhod v službo zadnje slovo od najbližjih." 

Komentarjev 5
  • Swap 07:42 07.december 2015.

    Dejte tudi javnemu sektorju dvignit place, samo se vprasanje casa je kdaj bo kdo katero za vrat prijel in pa vsem ki imajo opravka z ljudmi, ker jim pocasi kipi.

  • razerznak 22:41 06.december 2015.

    dejmo prepovedat vse nože , tudi kuhinske, še tiste plastične

  • h3o 18:53 06.december 2015.

    in kaj pomeni ''prisilna hospitalizacija''?