Slovenija > Črna kronika
101 ogledov

Pri Slovenskih Konjicah strmoglavilo ultralahko letalo

Nesreča ultralahkega letala
1/7
PGD Slovenske Konjice
Okoli pol dvanajste ure se je med naseljema Dobrnež in Slovenske Konjice zgodila tragična nesreča, strmoglavilo je ultra lahko letalo.

Po podatkih policije sta v nesreči umrli dve osebi. "Do nesreče je prišlo danes okoli 11.30 ure; v Dobrnežu na območju Policijske postaje Slovenske Konjice je strmoglavilo ultralahko letalo. V nesreči sta umrli dve osebi, 37-letnik z območja Slovenske Bistrice in 22-letnik z območja Zreč," je za Žurnal24.si povedala Milena Trbulin s celjske policijske uprave. 

Po  prvih podatkih je letalo vzletelo na letališču v Ločah in je letelo v smeri Slovenskih Konjic. Vzrok nesreče še ni potrjen. "Ogleda kraja nesreče so se poleg policistov in kriminalistov udeležili
preiskovalni sodnik, okrožna državna tožilka in letalski inšpektor," je še povedala Trbulinova in dodala, da bo več informacij o nesreči najverjetneje znanih jutri. 

Letalo češke proizvodnje, ki naj bi bilo izpravno, je strmoglavilo le nekaj deset metrov od hiš, so poročali v oddaji 24ur. 

Ogled mesta nesreče se je zaključil okrog 18.30, razbitine so zatem odpeljali na mariborsko letališče. 

Nesreča ultralahkega letala | Avtor: PGD Slovenske Konjice PGD Slovenske Konjice

V slovenski letalski zgodovini je bilo že več hujših nesreč, tudi z manjšimi zračnimi plovili. Zadnja tragična nesreča se je zgodila 14. septembra lani, ko je pri Divači strmoglavilo manjše letalo tipa Robin D-400 in nato popolnoma zgorelo. Umrli so trije ljudje na krovu, eden od potnikov pa je bil huje ranjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.