Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Prijeli osem članov kriminalne združbe

Policija Andrej Leban
Prijeli združbo, ki je organizirala ilegalne prehode čez mejo. Sedem hišnih preiskav in štirje priprti.

Mariborski policisti in kriminalisti so na območju Maribora, Murske Sobote in Celja izpeljali zaključno akcijo in prijeli osem članov kriminalne združbe, osumljene prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ki je na ozemlje Slovenije in s tem Evropske unije nezakonito spravila več kot 50 tujcev. Skupaj so opravili sedem hišnih preiskav in peiskav vozil. Štirje ljudje so ostali v priporu.

Hudodelska družba, sestavljena iz državljanov Turčije, Bosne, Srbije in Slovenije, je v času od junija do decembra opravili skupno 17 kaznivih dejanj nezakonitega prehajanja meje, v preiskavi pa je bilo odkritih tudi osem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu. Policija je zasegla tudi konopljo ter pripomočke za prodajo drog na drobno.

V hišnih preiskavah so zasegli tudi dolgocevno orožje ter več kosov streliva, za katerega imetnik ni imel dovoljenja.

Bosanski organi so v tej povezavi podali tri kazenske ovadbe zoper 18 ljudi, zoper pet osumljencev pa je preiskovalni sodnik v Bosni odredil pripor. Hrvaški organi so podali kazenske ovadbe zoper 13 ljudi.

Komentarjev 1
  • graff 16:15 11.december 2012.

    Slovensko sodstvo na podlagi mnenja ,,balkanskih bojevnikov,,.Vsi dokazi so nezakoniti, Bošnjak se smeje tja do Sarajeva.