Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Prijeli roparja pošte v Semedeli

rop pošte semedela
1/8
Suzana Kos
Nekaj minut čez pol deveto zjutraj sta neznanca oropala pošto v Semedeli. Policija, ki je postavila blokade z oboroženimi specialci, je roparja kasneje tudi prijela. Pošta Slovenije: Zaradi ropov te pošte že razmišljali o njenem zaprtju, a je lokalna skupnost temu nasprotovala.

Pošto sta oropala dvaindvajsetletna državljana Srbije iz Zemuna, prijeli pa so ju na območju železniške postaje v Ljubljani.

Po besedah vodje koprskih kriminalistov Deana Juriča gre nesporno za prava storilca. Verjetno je, da sta bila že udeležena v katerem od preteklih nepreiskanih ropov semedelske poslovalnice.

Po ropu peš zbežala

Koprski policisti so bili o ropu pošte v Semedeli sicer obveščeni okrog 8.30.

Moška, ki med ropom nista bila maskirana, sta z grožnjo s pištolo od uslužbenke izsilila manjšo količino gotovine in peš zbežala neznano kam.

Policisti so v blokado Semedele in širše vključili vse razpoložljive patrulje policijske uprave Koper, obenem pa je steklo obveščanje sosednjih policijskih uprav, ki so jim na podlagi posnetkov varnostnih kamer posredovali osebni opis.

Osumljenca so uro kasneje na podlagi osebnega opisa prijeli na območju policijske uprave Ljubljana.

"Eden od osumljenih je pred identifikacijskim postopkom odvrgel tudi manjši nož. Sklepamo, da je bil en storilec oborožen s pištolo, drugi pa z nožem," je pojasnil Jurič. Roparjema grozi do 15 let zapora.

Pošta večkrat tarča roparjev

Pošta v Semedeli je bila v preteklosti že štirikrat tarča roparjev, nazadnje novembra lani. Do zdaj še niso odkrili storilcev drzne tatvine in ropa junija in septembra lani.

Dean Jurič | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos
Po besedah Juriča okoliščine nakazujejo, da obstaja velika verjetnost, da sta bila današnja roparja udeležena tudi v katerem od preteklih ropov.

Uslužbenka semedelske poslovalnice je bila na delovnem mestu že med več ropi omenjene poslovalnice, je še dejal Jurič.

Hčerka uslužbenke si je oddahnila

V poslovalnico so pripeljali tudi hčerko ene izmed uslužbenk. Ti sta se najprej objeli, saj je hčerko skrbelo, da se materi ni kaj zgodilo.

V tej pošti je le ena uslužbenka zaradi strahu pred ponavljajočimi se ropi zahtevala premestitev na drugo pošto.

Zaprtju pošte nasprotovala

Na Pošti Slovenije so za zurnal24.si so dejali, da so v omenjeno poštno poslovalnico po drugem ropu namestili videonadzor, po tretjem ropu pa je bila opremljena tudi z dodatno mehansko zaščito, ki je v primeru četrtega ropa preprečila fizični kontakt napadalcev z našo uslužbenko.

Pošto pa so dodatno opremili tudi z dimnimi pastmi.

"Podrobnosti današnjega ropa pa zaenkrat še niso znane, razpolagamo z informacijo, da gotovina ni bila odtujena, poštna uslužbenka pa ni bila poškodovana, kar je seveda najpomembnejše," so dejali.

Dodali so, da so zaradi ropov te pošte že razmišljali o njenem zaprtju, a je lokalna skupnost temu nasprotovala.

"Poleg tega mora Pošta Slovenije za zaprtje pošte pridobiti soglasje Agencije za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije. Zaradi navedenega smo se odločili, da bomo pošto opremili z dodatnimi varnostnimi ukrepi, kar pa očitno ni odvrnilo storilcev od ropa," še pravijo.

Komentarjev 13
  • 1111 10:47 23.maj 2012.

    ...francek, a si ti posranec SDS-a, da si tako vseved in pameten??? ...a ti ne prebiraš nič o naših poslancih, politikih, ki kradejo, kot da gremo proti koncu sveta...eeeeeeej, zbudi se, če pa verjameš neki, kao kvazi novinarki Simoni Toplak...pol ...prikaži več pa je škoda besed!!!

  • francek 18:24 22.maj 2012.

    PA KAJ SI TI SLUČAJNO POLICAJ, DA SE TAKO RAZBURJAŠ? KAJ NE PREBIRAŠ VICEV O NAŠIH POLICAJIH, MEDIJI PIŠEJO O TEM, DA NAŠI POLICAJI LOVIJO KURJE TATOVE SE GREJO INKASANTE NA CESTAH, BELE OVRATNIKE PA PUŠČAJO NEDOTAKNJENE, PREBERI SI, KAJ ...prikaži več SO POČELI Z NOVINARKO UREDNICO FINANC IN ŠE BI LAHKO NAŠTEVAL. GLEDE NA VSE NAŠTETO SE LAHKO UPRAVIČENO VPRAŠAM ALI NIMAJO SLOVENSKI POLICAJI PREVISOKE PLAČE.

  • 1111 14:38 22.maj 2012.

    ...ne vladek...opice so tam, kjer si ti!!!!!! ;)