Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Prijeli roparja poštnega vozila

Rop kamiona Fotosmedia
Celjski kriminalisti so ugotovili, da je pri ropu poštnega tovornjaka 12. januarja na območju Radelj ob Dravi sodeloval 20-letnik z območja Maribora. V ozadju dobro organizirana kriminalna združba.

Zamaskirani storilci so 12. januarja okoli 21. ure v kraju Brezno blizu Podvelke ustavili večje tovorno vozilo Pošte Slovenije, ki ga je vozil 35-letni poštni uslužbenec.

Dva od storilcev sta razbila steklo na tovornjaku, vstopila v vozilo, poštnemu uslužbencu pa zagrozila s strelnim orožjem in ga zvezala.

Eden od storilcev je nato vozilo odpeljal z glavne na stransko gozdno pot, kjer so se mu pridružili še ostali storilci in iz vozila ukradli za več deset tisoč evrov gotovine.

Po dejanju so storilci pobegnili, poštnega uslužbenca pa pustili zvezanega. Ko se mu je uspelo rešiti, je stekel do prve stanovanjske hiše in prosil za pomoč. Ker je utrpel lažje poškodbe, so ga odpeljali v mariborsko bolnišnico.

Dvajsetletniku odvzeli prostost

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, so kriminalisti 20-letnemu osumljencu z območja Maribora prostost odvzeli že pred tedni.

Na podlagi ugotovitev s kraja dejanja, zbranih obvestil, opravljenih hišnih preiskav in drugih preiskovalnih opravil so potrdili, da je 20-letnik neposredno sodeloval pri izvršitvi ropa. Osumljenega 20-letnika so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki je zanj odredil pripor.

Dosedanje ugotovitve kriminalistov so še pokazale, da je šlo v omenjenem primeru za zelo dobro organizirano kriminalno združbo, ki se je na izvedbo ropa načrtno pripravljala. S preiskavo in iskanjem preostalih storilcev pa policisti še nadaljujejo, so še zapisali na PU Celje.

Komentarjev 1
  • mirko 21:14 24.maj 2012.

    Zanimiv bi bil statistični podatek kolikšen procent kaznivih-kriminalnih dejanj naredijo tisti, ki so po narodnosti z juga. Osebno mislim, da bi bil ta procent krepko čez 50%, čeprav jih v Sloveniji živi manj kot 30 % od vseh državljanov.