Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Prijeli serijskega goljufa

Pošta Nik Rovan
V Sloveniji in drugih državah EU izvršil 22 kaznivih dejanj.

Novomeški kriminalisti so k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Krškem privedli osumljenca najmanj 22-ih kaznivih dejanj goljufije. Med preiskavo so ugotovili, da gre serijskega goljufa, ki je izvrševal kazniva dejanja v Sloveniji in v nekaterih drugih državah Evropske unije.

"Kriminalisti so ugotovili, da je kupoval izdelke manjših vrednosti in ob plačilu prodajalcu izročil bankovec za 100, 200 ali 500 evrov. Ob vračilu ostanka denarja je zahteval menjavo bankovcev manjših vrednosti za bankovce večje vrednosti, v pogovoru prodajalca zamotil in ga ob večkratnem štetju denarja prevaral, da mu je ta vrnil preveč denarja," je pojasnila Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Ogoljufal za 3200 evrov

V posameznih primerih si je pridobil od 100 do 400 evrov protipravne premoženjske koristi. 22 oškodovancev je ogoljufal za več kot 3200 evrov. Osumljeni z osebjem komuniciral v nemškem in angleškem jeziku, prevažal pa se je z osebnim avtomobilom Audi A6, črne barve, slovaških registrskih tablic.

Novomeški kriminalisti so ga v sodelovanju z ljubljanskimi policisti izsledili in prijeli na Vrhniki, le dve uri po tem, ko je izvršil goljufijo na območju Laškega. Preiskovalni sodnik je za 43-letnega državljana Slovaške odredil pripor.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.