Slovenija > Črna kronika
1384 ogledov

Pristavil ponev z oljem, zaspal in zgorel

Ogenj požar
V Negovi v Gornji Radgoni je v tragičnem požaru umrl 40-letnik.

V požaru, ki je izbruhnil v stanovanju v Negovi v občini Gornja Radgona, je umrl 40-letni lastnik. Policisti so ugotovili, da je zvečer na vključen štedilnik pristavil ponev z oljem in zatem zaspal. Olje se je pregrelo in zagorelo, v popolnoma zaprtem stanovanju pa je 40-letnik umrl, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Natančen vzrok smrti bo znan po opravljeni obdukciji.

Požar mizarske delavnice v kraju Prvenci Slovenija Ta požar je gasilo skoraj sto gasilcev

Gasilci opozarjajo, da lahko zaradi pozabljenega olja ali masti, maščoba zagori zelo hitro. Sploh, če je olja v ponvi več. Bolj varni so štedilniki na indukcijo kot klasični plinski štedilniki. V primeru, da se ogenj še ni razširil je treba najprej izklopiti štedilnik, požar pa zadušiti s krpo. Nikar ne zlivajte na olje vode, saj bo prišlo do izbruha ognja, ki je lahko za vas usoden. Prav tako nikar ne skušajte prijeti goreče posode z golimi rokami, saj je to nevarno in lahko dobite opekline. Če ne morete sami pogasiti ognja nemudoma pokličite Center za obveščanje 112 in prijavite požar.

požar Otiški vrh Otiški vrh Slovenija To so posledice požara, ki je za več ur ustavil promet

V stanovanju imejte gasilni aparat za stanovanje na vodno meglo, ki pa se ga naučite pravilno uporabljati. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.