Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Priznal 28 umorov

Žurnal24 main
Kanadski pogodbeni morilec Gerald Gallant, ki zaradi enega umora že sedi v ječi, je priznal še 27 drugih umorov in 12 poskusov umorov.
"Obžalujem bolečino, ki sem jo povzročil žrtvam in njihovim družinam," je po poročanju kanadskih medijev povedal med priznanjem krivde na sodišču v Quebecu. "Razumem, da mi bo težko odpustiti, celo nemogoče. To sprejemam. Pristal sem na sodelovanje s policijo z namenom, da popravim škodo, ki sem jo povzročil."

Njegove žrtve so bili motoristi in domnevni člani kriminalnih združb, pa tudi nedolžni opazovalci, ki so bili na napačnem mestu ob napačnem času. Med njimi natakarica, ki jo je Gallantova prava tarča, Robert Savard iz motociklistične tolpe, uporabil za živi ščit. Leta 1999 je po pomoti ustrelil zasebnega detektiva, ki je živel v nekdanjem stanovanju njegove prvotne tarče.

Policijski ovaduh
Policija ga je prijela leta 2006, ko je pobegnil v Evropo, potem ko so ga povezali z umorom lastnika lokala v Ste-Adeli, severno od Montreala. Prijeli so ga v Švici. Med prestajanjem zaporne kazni je postal policijski ovaduh, zaradi česar za 27 priznanih umorov ne bo dobil dodatnih let v zaporu, temveč bo lahko po 25 letih zaprosil za pogojni izpust.

V okviru dogovora o priznanju krivde je moral tudi priseči, da o svojih zločinih ne bo napisal knjige ali posnel filma, v zaporu bo imel zaščito in bo na mesec prejemal 40 evrov, ki jih bo lahko zapravil v trgovini v zaporu.

Prijeli deset ljudi
S pomočjo informacij, ki jih je policija dobila od Gallanta, je minuli teden v Quebecu prijela deset ljudi, ki naj bi bili povezani z umori motoristov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.