Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Prodajalec obračunal z roparjem

Uslužbenec napadel roparja. Youtube
Uslužbenec zlatarne v mestu Hendersonville v ameriški zvezni državi Severna Karolina je obračunal z amaterskim roparjem, ki je hotel izsiliti denar.

Rop se je zgodil petnajst minut pred zaprtjem trgovine We Buy Gold (Nakupujemo zlato) v petek zvečer v Hendersonvillu. "Ko je stopil skozi vrata, mi je dejal, da ima pištolo, in mi jo na hitro pokazal," je dejal uslužbenec Derek Mothershead. "Obstal sem, dvignil roke in dejal: 'Vzemi denar.'"

Ropar je stopil za prodajni pult in nastavil vrečo. Prodajalec je prijel denar in ko ga je ropar že hotel vzeti, mu je zadal prvi udarec. Medtem je prodajalec moškemu vzel pištolo, ki je bila lažna. "Začel sem se smejati. Dejal sem mu: 'Sem si prišel z lažno pištolo?'" je Mothershead dejal za televizijsko postajo WYFF4. Amaterskega roparja je nato vrgel na tla in ga zadrževal do prihoda policistov.

"Prosil me je, naj ga izpustim. Dejal sem mu: 'Sem si prišel in me poskušal oropati. V zapor boš šel,'" je povedal prodajalec. Preden so prišli policisti in reševalci, je prodajalec še naročil roparju, naj pomije svojo kri s tal.

"V tistem trenutku si ne moreš predstavljati, da lahko udariš tako močno. Po ogledu posnetka se mi zdi, da sem ga moral udariti zelo močno," je še povedal Mothershead.

Moški bo moral do razsodbe sodišča ostati za rešetkami. Zagovarjati se bo moral zaradi načrtovanega oboroženega ropa.

Komentarjev 2
  • graff 18:43 28.december 2011.

    Dodajam, pri nas bi bil oškodovanec, ki si je upal fizično napasti ,,nedolžnega,, roparja, kaznovan najmanj s pogojno, kajti odvetniško podzemlje v RS, bi zadevo tolmačilo tako, kot da je glavni krivec ,,prodajalec,, ne pa ropar, ki jo je dobil ...prikaži več po gobcu, sodišče pa bi temu podzemlju kot mnogokrat doslej slepo sledilo.

  • maneken 20:56 27.december 2011.

    pri nas bi dobil hišni pripor, potem pa pogojno 3 mesece na dve leti.