Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Proizvedli amfetamine, vredne 20 milijonov evrov

Zahodna Evropa je po proizvodnji amfetamina v samem svetovnem vrhu. Žurnal24 main
V beograjskem skladišču je policija odkrila okoli 2,5 tone amfetamina v prahu, pripravljenega za izdelavo tablet. Med osumljenimi je tudi Slovenec.

Po poročanju srbskega časnika Blic policija še preiskuje, kdo so vodje kriminalne združbe, ki že dlje časa proizvaja in prodaja sintetične droge. Prvi rezultati preiskave nakazujejo, da so v posel poleg domačinov vključeni tudi tujci. Med osumljenimi naj bi bil tudi Slovenec Bruno Filipič, sicer večinski lastnik podjetja Jugobranton, enega izmed mnogih podjetij, ki delujejo na naslovu, kjer so našli prepovedano drogo.

Po poročanju Blica policija trenutno zaslišuje slovenskega državljana o njegovi vlogi pri proizvodnji droge in tudi o morebitni vpletenosti drugih lastnikov. Preiskava naj bi tudi pokazala, ali so bila podjetja, registrirana na tem naslovu, le krinka za proizvodnjo in tihotapljenje drog. Po poročanju srbskega časnika pa naj bi srbski policisti za pomoč zaprosili tudi slovenske kolege, da bi preverili omenjeno slovensko podjetje.

Vrednost zaplenjene droge naj bi znašala 20 milijonov evrov. © AFP

 
Podjetje Branton je sicer v Sloveniji registrirano kot podjetje za transport in storitve, njegov zastopnik pa je po podatkih baze podatkov Gvin.com Bruno Filipič, ki je skupaj z Antoniom de Medo tudi lastnik omenjenega podjetja. 

Iz  zaplenjenih 2,5 tone amfetamina, ki je bil pripravljen za izdelavo, bi se lahko proizvedlo deset milijonov tablet. Vrednost prodane droge glede na območje, kjer bi bila prodajana, bi znašala najmanj 20 milijonov evrov. Zaradi suma proizvodnje droge sta trenutno v priporu samo Mile Krnić (46) iz Pančeva, sicer manjšinki lastnik v firmi Jugobramont, in Branislav Jošič (41) iz Beograda, sicer direktor Zodijak Trade.  Po izsledkih policije sta onadva samo manjši figuri v trgovini z omenjeno drogo.

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.