Slovenija
32 ogledov

Nenapovedano posedanje povzročilo dolge zastoje na štajerki

Zastoj na štajerski avtocesti PIC
Dars je zaradi posedanja betonskih plošč vso soboto izvajal nujna in nenapovedana vzdrževalna dela v predoru Pletovarje. Posledice: zaprta AC in tudi po 18 kilometrov dolgi zastoji na vzporedni regionalni cesti zaradi predpraznične gostote prometa.

Poročali smo o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila ponoči v predor Pletovarje in v kateri je umrla mlada sopotnica v tovornem vozilu. Avtocesta je bila zaprta kar šest ur.

Je pa bila to le ena od težav na štajerski avtocesti, saj je vzporedno s tem prišlo tudi do težav v tunelu Pletovarje zaradi posedanja betonskih plošč, ki jih Dars označuje za nenadejane. Pri Darsu so se zato odločili nemudoma stopiti v akcijo in sanirati poškodbe. "Dars se je za popravilo plošč odločil, ker je bil poseg za varnost cestišča in varnost uporabnikov neizbežen," pravijo pri upravljalcu avtocestnega omrežja.

Zaradi asfaltiranja cestišča je bila nujna preusmeritev prometa na regionalno cesto. Dars bo dela opravil najkasneje do nedelje do 12. ure, so zapisali, vendar pa naj v nedeljo ne bo več potrebno v celoti zapreti avtoceste. 

Zaradi del so v smeri Ljubljana - Maribor zaprti trije izvozi na štajerski avtocesti med priključkoma Celje/center in Slovenske Konjice. Ljudje, ki so tako sredi dneva potovali proti Štajerski, so stali v 15, celo 18 kilometrskih kolonah, ki so nastale na vzporednih regionalnih cestah med Šempetrom in Celjem in na relaciji Šempeter - Žalec - Celje. Med najbolj obremenjenimi je bila cesta Celje - Vojnik - Slovenske Konjice, tam je bila kolona dolga tudi po 18 kilometrov. 

Povrh vsega se je nekaj po 15. uri med predorom Trojane in Vranskim v smeri Maribora pripetila še prometna nesreča, ki je zaprla tudi ta del odseka avtoceste in ves promet v smeri Maribora preusmerila po stari cesti prek Trojan. Tudi v tej nesreči je prišlo do smrtne žrtve.

Ljudje nemočni v dolgih kolonah

"Nikamor se ne premaknemo," nam je sporočila bralka, ki skuša priti do Šentjurja. V hudem prometnem zastoju na štajerki avtocesti so danes ostali številni jezni vozniki. 

Kot sporočajo na Prometno-informacijskega centru, bo Štajerska avtocesta bo v smeri Maribora zaprta med priključkoma Celje/center in Slovenske Konjice vse jutri do 18. ure. V sklopu del sta v smeri Maribora zaprta tudi priključka Celje/vzhod in Dramlje, obvozi pa potekajo po regionalnih cestah. 

Zaprtje avtoceste je prišlo v enem najmanj ugodnih koncev tedna v letu, saj tik pred božično-novoletnimi prazniki mnogi zdomci že potujejo na relaciji Italija - Madžarska, veliko je tudi tovornega prometa. Prometni koledar Prometno-informacijskega centra je tako za danes napovedoval "visoko gostoto prometa", kar je druga najvišja stopnja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Jozica Razgorsek 23:58 20.december 2015.

    Vsi imate prav, dokler bomo tiho, bo tako, vinjete, bi jim morali, darsovcem na fris nalimat, in jih s cest zrinit, ko z tistimi rešpetini bulijo, in narod, j...sami pa si mastne dobičke delijo, tudi policija bi lahko pomagala tovornjakarje ...prikaži več s ceste preusmerit, pa ti ena policajka odgovori, nimamo časa je preveč dela osebno meni, odgovor, ko nas je tovornjak stisnil ob zid drugi pa blokiral, da sploh mimo nismo mogli, itak pa ti nimajo nobene kulture, delajo, kar jim paše naš cmeravec pa samo jamra sramota za komplet vlado in vse njene podrepnike.

  • kocka55 21:16 19.december 2015.

    TE politične nastavljene DARSovce je treba nagnati. NAJVEČJI problem so delali TOVORNJAKI. V tujini bi jih spravili z AC in pustili prednost osebnim vozilom. Že na Vranskem ,bi jih morali IZLOČITI na staro cesto Vransko - Celje. Morali bi tam ...prikaži več počakati do večera ,ko bi se promet umiril in bi jih potem ponoči spustili na cesto Celje - Vojnik - Maribor. Tako se med seboj prehitevajo in ne pustijo naprej osebna vozila in jih namerno zadržujejo ker se postavita tovornjaka vzporedno in ustavita promet. OBNAŠATA se kot da sta poklicana za urejanje prometa namesto policije. Če bi to tovornjaki naredili v Italiji ,ali GB ali Avstriji, bi plačali takšno kazen da nebi nikoli tega počeli . POLICIJA mora narediti red z tovornjaki.

  • Dolfi 19:50 19.december 2015.

    Nujno je zmanjšati število vlačilcev na naših AC! Za zgled vzamimo Avstrijo!