Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Proračun oškodovali za 180 tisočakov

null Žurnal24 main
Novomeški kriminalisti so ovadili štiri osumljence zaradi sedmih kaznivih dejanj zatajitve finančnih obveznosti in šestih kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovne listine.

Kriminalisti so podali ovadbe zoper štiri osumljence, stare med 25 in 57 let. Osumljenci so odgovorne osebe štirih gospodarskih družb, skladno z določili Zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja so ovadili tudi pravne osebe.

Osumljenca z območja Policijske uprave (PU) Koper in Maribor sta v letu 2007 kot odgovorni osebi gospodarskih družb dvema gospodarskima družbama z območja PU Novo mesto izdala več lažnih računov za odpadne kovine, ki niso bile dobavljene, v višini 1.207.028 evrov. Vstopni davek na dodano vrednost je v tem primeru znašal 177.726,52 evra. Odgovorni osebi z območja PU Novo mesto sta lažne račune plačali in jih za določeno obdobje upoštevali pri obračunu davka na dodano vrednost. Na tej podlagi sta si pravni osebi neupravičeno odbili 5.400 evrov oziroma 172.326,52 evra vstopnega davka na dodano vrednost. Proračun je bil tako oškodovan za 177.726,52 evra.

Pri uspešni preiskavi kaznivih dejanj so novomeški kriminalisti sodelovali z Davčno upravo Republike Slovenije (DURS), DU Novo mesto, DU Koper in DU Maribor, ki so v vpletenih gospodarskih družbah opravili inšpekcijske preglede in ugotovili nepravilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.