Slovenija > Črna kronika
816 ogledov

Prostitucija: Šesterica ostaja v priporu

lisice pripor aretacija
Preiskovalni sodnik je za šest oseb, ki so osumljene zlorabe prostitucije na območju Nove Gorice, odredil enomesečni pripor.

Specializirano državno tožilstvo je potrdilo tudi, da je bila v soboto na koprsko okrožno sodišče vložena zahteva za preiskavo zoper 19 fizičnih in eno pravno osebo zaradi kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, kaznivega dejanja trgovine z ljudmi in kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Preiskovalni sodnik novogoriškega okrožnega sodišča je za tri slovenske državljane, ki so utemeljeno osumljeni storitve kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Za tri romunske državljane je sodnik odredil pripor iz razloga begosumnosti. Utemeljeno so osumljeni storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, eden tudi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Marina sauna club Slovenija Ženske morale plačati, da so se prostituirale

Oglaševali wellness, v bistvu pa izvajali prostitucijo

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so s preiskavo potrdili, da je dobro organizirana hudodelska združba z najmanj 14 identificiranimi člani, ki sta jo vodila 50- in 35-letna osumljenca z območja Maribora, organizirala izkoriščanje prostitucije. V prostorih na območju Nove Gorice, ki so jih oglaševali kot savno, spa in wellness s pridihom erotičnih vsebin, so dejansko prikrito izkoriščali prostitucijo pod njihovimi natančno določenimi pravili.

Žrtve so tuje državljanke, večinoma iz Romunije, Ukrajine, Albanije in drugih držav bivše Jugoslavije. V prostorih v Novi Gorici je od avgusta 2014 spolne usluge nudilo najmanj 300 oseb, združba pa je pridobila najmanj 14 milijonov evrov premoženjske koristi.

Po sredinih preiskavah so prostost odvzeli osmim osumljencem, šest so jih pridržali, med njimi tudi vodji združbe. V petek so šesterico privedli pred preiskovalnega sodnika. Zagrožena kazen za zlorabo prostitucije je od tri do 15 let zapora, za trgovino z ljudmi od tri do 12 let, za neupravičeno proizvodnjo in promet z drogami pa od enega do 10 let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.