Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Proti otrokom vrgel sekiro

tznaslovnica 22.11.2007 Nasilje nad zenskami, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Nasilnežu prepovedali približevanje družini, vendar se je vrnil in nadaljeval z napadi.

40-letnega nasilneža iz okolice Krškega so moški najprej obravnavali v soboto. Telesno in duševno je zlorabljal partnerico – jo večkrat udaril, jo žalil in ji grozil. Vse je počel vpričo otroka.

Policisti so mu izrekli prepoved približevanja, ki pa je ni upošteval. Včeraj popoldne se je vrnil. "S palico je napadel partnerico, grozil, da bo vse ubil in zažgal, in proti otrokom vrgel sekiro,“ so zapisali na Policijski upravi (PU) Novo mesto.

Policisti so moškega obvladali in mu odvzeli prostost. Zasegli so mu predmete, s katerimi je grozil žrtvam. Izdali so mu tudi plačilni nalog zaradi kršitve prepovedi približevanja, nedostojnega vedenja do policistov in neupoštevanja zakonitih ukrepov uradnih oseb. Ovadili ga bodo zaradi nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Izročiti mora ključe

Tisti, ki mu prepovejo približevanje, mora policistom izročiti ključe prebivališča in kraj zapustiti takoj. O izrečenem ukrepu obvestijo center za socialno delo, preiskovalni sodnik okrožnega sodišča pa odloči, ali bo ukrep razveljavil, ga potrdil ali spremenil.

Nadzor nad prepovedjo približevanja kraju oziroma osebi izvaja policija. Če pride do kršitve, kršitelja takoj odstranijo in obvestijo sodnika.
 
"Kršitelja, ki kljub izrečeni globi zaradi kršitve prepovedi približevanja ponovno krši odrejeno prepoved, policisti pridržijo," so dodali na PU Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.