Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Prvi jo je oplazil, drugi povozil

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Ceste so danes zahtevale dve življenji. Na primorski avtocesti je umrla ženska, ki je iz neznanih razlogov zapustila vozilo, v Ljubljani pa 86-letni kolesar.

31-letnica iz okolice Ajdovščine je na odstavnem pasu avtoceste pri kraju Logatec ustavila osebno vozilo znamke Suzuki Baleno. Ko je bila izven vozila, je stopila na desni prometni pas avtoceste v času, ko je po omenjenem pasu pripeljal 29-letni voznik tovornega vozila. Poljski državljan je 31-letnico oplazil, tako da jo je odbilo po vozišču. V tem trenutku je po istem prometnem pasu avtoceste pripeljal 22-letni voznik tovornega vozila, prav tako poljski državljan, kateri je 31-letnico povozil, so sporočili iz PU Ljubljana.

"31-letnica je v nesreči utrpela tako hude telesne poškodbe, da je na kraju
za posledicami poškodb umrla,"
je zatrdila tiskovna predstavnica na PU Ljubljana Maja Adlešič.

Kolesar zavijal
Policija je bila o prvi prometni nesreči obveščena okoli 9. ure. "Udeležena sta bila tovorno vozilo in kolesar, ki je umrl,'' je povedala Adlešičeva.

Po prvih ugotovitvah je znano, da je 86-letni Ljubljančan na kolesu zapeljal na Kajuhovo ulico in jo želel prečkati. V tistem trenutku je iz smeri Litijske ceste v smeri Zaloške pripeljal 40-letni voznik tovornega vozila, ki je s sprednjim delom trčil v kolesarja.

Telesne poškodbe so bile tako hude, da je kolesar na kraju nesreče umrl. Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik in tožilka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.