Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Psiholog umoril tri prostitutke?

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Diplomiran psiholog, ki se je specializiral za raziskovanje serijskih umorov, je osumljen umora treh deklet.

Štiridesetletni Stephen Griffiths je diplomiran psiholog, ki se je med pisanjem magisterija specializiral za serijske umore. Policisti so do njega prišli tudi na podlagi pričevanj sosedov, ki so ga označili za čudaka.

Mnogi so dali vtis, da jih njegova navzočnost kar straši. Vzrejal je podgane, da je lahko nahranil kuščarje, pravi en sosed, drugi pa: "Trdil je, da je delal magisterij o Jacku Razparaču."

Policiste pa so do njega pripeljale tudi sledi s kraja, kjer je izginila zadnja od treh žensk.

Že junija lani je izginila Rushworthova, aprila letos Armitagova, v petek pa so začeli pogrešati še Blamiresovo. Vse tri ženske so bile prostitutke. Živele in delale so v rdeči ulici v Bradfordu. Tam ima stanovanje tudi osumljeni.

Potem ko so Griffithsa prijeli, je prebivalec Bradforda v reki našel razkosano truplo. Po prvih informacijah naj bi šlo za eno izmed teh treh žensk.

Istočasno pa v Bradfordu potekajo raziskave še nekaterih umorov. Informacije, da naj bi bili primeri med seboj povezani, policisti niso želeli ne zanikati ne potrditi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.