Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Punčko vabil v kombi, ponujal ji je sladkarije

slovenija 23.01.14. Ilegalci, kombi, ilirska bistrica, foto: puKP puKP
Škofjeloški policisti obravnavajo prijavo staršev; v Podlubniku naj bi neznanec iz avta ogovoril deklico, ju ponujal sladkarije in jo vabil v avto.

Starši so dogodek včeraj ob 14. uri prijavili policistom, deklico naj bi neznanec ogovarjal zjutraj nekaj minut pred osmo. "Otrok se je neznanca  prestrašil  in  stekel stran. Moški naj bi uporabljal kombinirano vozilo  sive  barve, po dogodku pa se je odpeljal proti centru Škofje Loke," pojasnjuje Bojan Kos s kranjske policijske uprave. Neznanec naj bi bil star okoli  40 let, je bolj suhe postave, visok je približno 180 cm in ima temne lase. Oblečen je bil v temna oblačila, nosil je tudi temnejšo obutev.

Ogroženosti  otroka  policisti  sicer niso potrdili, dogodek še preverjajo, pri tem pa izpostavljajo pomembnost, da se otrok v takšni situaciji pravilno odzove. "Od neznanca naj ničesar ne sprejema, če ga ta ogovori, mu sicer  lahko  mirno  odgovori, potem pa naj se od njega oddalji. Z njim naj pod  nobenim pogojem ne odhaja ali vstopa v vozilo. Otrok lahko tudi glasno opozori  nase,  da  se nekaj dogaja, pristopi do drugega odraslega, ki je v bližini  in  prosi  za pomoč ali pa hitro odide naprej in si poiščejo varen prostor,  ki  je lahko trgovina, banka, šola ipd., kjer naj zaposlene prosi za  pomoč.

O  dogodku  je  čim  prej  potrebno  obvestiti tudi policijo na številko 113.

Komentarjev 7
  • Janez_53 09:01 14.januar 2016.

    O čem pravzaprav nakladaš???

  • primoz.g 00:34 14.januar 2016.

    jest da ga zalotim pri takem početju se bom usedu na old sparky -ja ker tukaj je tak zakon, če vzameš življenje, treba bit pripravljen da ga vzamejo tudi tebi, pa vsi imajo orožje v bajti in pri sebi (odprta ...prikaži več nošnja) in se ne dogaja nič posebnega, razen vsake tolk cajta pozapro par nigerjev ki gonijo crack house, ni posilstev ni nič, ker drugi amandma ustave naredi svoje, kdor pa koga poči pa gre sedet al dozivljensko ali smrtno kazen faše. Vse je urejeno na maximum, kriminala manj kot v LJ pa čeprav ima mesto ca 500k folka, od tega nekje sigurno 200k latinosov in 150k nigerjev. Ampak še vedno je dokaj RED.\s\spedofila pa so zadnjega zaprli pred 3 leti na tem koncu

  • Janez_53 20:06 13.januar 2016.

    saj si glede na polpismenost in uporabo tujih črk ti tudi tujec! Na osnovi česa sklepaš, da je "kakšen bradać s turbanom na glavi"?