Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Rahmaniju 14 let zapora

Vehbi Rrahmani je pokojnega čakal pred vrati pekarne, ga ubil pred očmi sina, na
1/11
Žurnal24 main
Ljubljansko sodišče je 52-letnemu Vehbiju Rahmaniju dosodilo 14 let zapora za umor takrat 47-letnega Rasima Agovića pred pekarno v Kamniku.

Sodišče je v sodbi upoštevalo, da je bil Rahmani v času napada na Agovića zmanjšano prišteven zaradi ljubosumnostne in preganjalne blodnjavosti. V dobo 14 let zaporne kazni se bo štel tudi pripor, sodišče pa je odredilo tudi podaljšanje pripora zaradi ponovitvene nevarnosti.

Žena umorjenega Rasima Ismeta Agović in dva njuna sinova so ob tem zaradi smrti moža in očeta zahtevali odškodnino v višini 300 tisoč evrov, ki pa jo bodo morali dokazovati v pravdnem postopku. Sicer pa je pooblaščenec oškodovanke Franci Matoz po sojenju dejal, da je sodba premila.

Ismeta je ob tem dejala dejala, da je kazen prenizka in da Rahmani "ni vreden Rasimovega nohta". Pričakovala je, da mu bo sodišče dosodilo trideset let zaporne kazni, saj je po njenem mnenju šlo za načrtovan umor in da ko se bo vrnil iz zapora, bo spet ubijal.  

Odvetnik Vehbija Rahmanija Mitja Pavčič pa je znova zatrdil, da ne gre za naklepni umor in se bo pritožil. Tožilka, ki je sicer predlagala 20 let zaporne kazni, pa je na vprašanje, ali se bo na sodbo pritožila, dejala, da bo o tem razmislila potem, ko bo dobila pisno sodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.