Slovenija > Črna kronika
58 ogledov

Razbija samo, ko je pijan

Osumljenec je s kraja pretepa sprva pobegnil, vendar se je po pol ure vrnil sam. Žurnal24 main
Z 2,04 promila alkohola v krvi in z že odsluženim zaporom za poskus umora sosede, naj bi Milan Primšar z Notranjske sredi maja nezavedno pretepel in grozil štirim sosedom ter napadel policista.

"Bil sem mrtvo pijan in se zato dogodka ne spominjam oziroma se ga
spominjam bledo. Spomnim se samo policistov in sosedov, ne vem pa kaj
smo imeli. Spomin se mi je povrnil šele čez 14 dni. Zdi se mi, da smo
se s sosedi sprva mirno pogovarjali, nato pa mislim, da smo se začeli
o nečem prerekati,"
se je danes na ljubljanskem sodišču zagovarjal
40-letni Milan Primšar s Knežje Njive pri Starem trgu pri Ložu.

Soditi so mu namreč začeli, ker naj bi sredi maja iz neznanega razloga pretepel najbližja soseda Marjana Ivana Avsca in njegovo sestro Alojzijo Marijo Avsec. Z udarci z vžigalnikom naj bi pri tem prvemu zadal podplutbe po obrazu in  odrgnine po glavi, drugi žrtvi pa prebil ustnico in iz čeljusti izbil zobno protezo. Zdravniški izvidi pa kažejo, da je Primšar imel 2,04 promila alkohola v krvi in 2,77 v urinu, ko so ga policisti uspeli umiriti, aretirali, vklenili in odpeljali v pridržanje in streznitev na bližnjo policijsko postajo.

Grožnje s smrtjo, žaljenje s svinjo
"Nisem bila pozorna na to, ali je močno ali rahlo vinjen. Jaz sem v strahu skušala le ubežati pred njim. Nenadoma je namreč vstopil  mojo kuhinjo, vpil da priseže, da me bo ubil, ker da sem svinja domobranska. Nato pa je proti meni zamahnil z vžigalnikom. Mislim pa, da me je tudi obrcal, ko sem bežala," je sodnici pojasnjevala Alojzija Avsec, potem ko je domnevni nasilnež Primšar tožilko in sodni senat skušal prepričati, da je "trezen sicer vedno miren in sramežljiv ter da do nikogar od sosedov ne goji sovraštva in da grozi, razbija ter se postavlja z neumnostmi le, ko je pijan".

Avščeva je sicer Primšarjev zagovor, da "ji do tega napada trezen še nikoli ni grozil," delno potrdila, je pa napadena soseda istočasno tudi potarnala, da "se Primšar že 12 let, vse od materine smrti, brez razloga znaša nad okolico in da se sosedje njegove nepredvidljive nasilnosti izjemno bojijo".

Tekel je in preskočil ograjo
Po domnevno nasilnem majskem izživljanju nad sosedi se je Primšar znašel za zapahi, po samo dobrih petih mesecih življenja na svobodi. Pred štirimi leti je bil namreč obsojen na dve leti in pol zapora zaradi poskusa umora 21-letne sosede in zaradi streljanja na hišo, kjer živi njena družina, s pištolo, ki jo je nezakonito hranil in uporabljal. Kazen pa je tako odslužil v začetku letošnjega leta.

"Veste, nisem tak, da bi komu storil kaj hudega, če pa malo popijem, pa ne vem, kaj delam," pa se vselej glasi njegov zagovor, ko se znajde pred sodnikom. "Ni bil pijan, ko me je udaril. Ni smrdel po alkoholu, niti se ni opotekal. Kadar je mrtvo pijan, ne more niti hoditi in se spotika. Tokrat ni bilo tako, saj je tekel in celo brez težav preskočil sosedovo ograjo, ki je visoka," pa je domnevno vinjenost svojega napadalca zanikal Marjan Ivan Avsec, ki zaradi
bolečin po udarcih od Primšarja zahteva 3 tisoč evrov odškodnine in obenem že razmišlja "kaj bo, če Primšar pride iz zapora in da bi ob sebi ves čas nosil sekiro, za vsak slučaj, da bi se lahko kadarkoli ubranil pred novimi napadi ter grožnjami". Primšarjevi sovaščani so namreč takoj po tem izgredu na sodišče poslali poziv, naj jim pomaga, ker "se pred njim nihče ne počuti varnega, saj neprestano grozi, da bo vse ustrelil".

"Sodniki so butasti"
Med Avscem in Primšarjem pa se je v sodni dvorani vnel še hud besedni dvoboj, ko je Avsec sodnici razkril, da se je Primšar "njemu sam pohvalil, da je zafrknil sodnike, ker so butasti". Primšar je domnevno žrtev svojih pesti takoj nadrl, naj ne laže.

Po sosedih še nad policiste
Po Avščevih naj bi Primšar pesti zavihtel tudi nad naslednjima sosedoma, Vinkom Jurjevčičem in njegovo hčerko Mirjam, ki je soseda skušala ustaviti med razbijanjem cvetličnih loncev okoli njihove hiše. Namesto tega pa je prejela udarce in grožnje s smrtjo. Domnevno nasilni pohod po okolici sta zaustavila šele policista, ki ju je na pomoč priklical Avsec. Primšar naj bi preslišal policijske ukaze, naj se preda in umiri ter še naprej grozil, da bo ubil celo policista. Pri tem, ko naj bi se mu, že skoraj vklenjenemu, ponovno uspelo policistoma iztrgati, pa naj bi enega od policistov še obrcal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.