Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Razkrinkali domnevnega pedofila

Otroško igrišče. Shutterstock
Mlajši moški z območja PU Maribor je prislili več otrok, da so se goli fotografirali, nekatere pa tudi spolno zlorabil. Policisti so moškega že aretirali.

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je moški kazniva dejanja izvrševal tako, da je prek različnih internetnih povezav navezal stik z otroki in jih prepričal, da so vklopili internetne kamere.

V nadaljevanju jih je prepričal, da so se goli razkazovali in masturbirali. Pri tem jih je posnel in s temi posnetki kasneje izsiljeval ter prisiljeval k izvedbi novih dejanj. Nekatere, s katerimi je bil v osebnem stiku, je tudi spolno zlorabil. Skupno naj bi bilo tako oškodovanih devet otrok.

"Izkoristil nezrelost otrok"

To se je dogajalo vse od leta 2008, kriminalisti pa so mu na sled prišli junija letos. Po izvedeni obsežni preiskavi so mu 29. novembra odvzeli prostost in ga nekaj dni kasneje privedli k preiskovalnemu sodniku v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Omenjeni moški je, kot pojasnjujejo na policiji, utemeljeno osumljen, da je izvršil več kaznivih dejanj spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let, in prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva.

"S svojimi dejanji je izkoristil nezrelost otrok in mladostnikov ter zlorabil njihovo zaupanje in s tem posegel v njihovo spolno nedotakljivost. Z dejanji je zadovoljeval svoj spolni nagon, žrtvam pa je prizadel človeško dostojanstvo, kršil otrokove pravice ter ogrozil njihov nadaljnji razvoj v adolescenčnem obdobju," so zapisali v sporočilu.

Po poročanju časnika Večer je osumljenec 21-letni moški iz okolice Slovenske Bistrice. Pri njem naj bi policisti našli več kot 70 fotografij razgaljenih deklic, starih med 8 in 14 let. Spolno pa naj bi zlorabil svojega devetletnega nečaka in dve nečakinji.

Komentarjev 3
  • mph 09:54 07.december 2012.

    Eh, zakaj, ker smo civilizirana družba. Pri nas bo dobil kakšno leto dopusta v zaporu. Ma res eno sranje od pravne države. Za takšne povsem podpiram šeriatsko ali katero koli pravo. Odrezat mu komplet vse in ga potem pustit gnilit ...prikaži večt v neki temnici brez oken do smrti.

  • someone_ 11:59 13.december 2011.

    Jas vem kdo je ta oseba .... Sebastjan Major ..

  • jurij 17:07 05.december 2011.

    Zakaj ga takoj ne obesijo?Zakaj ne izdajo njegovega imena?