Slovenija > Črna kronika
13581 ogledov

Brezje: Rdeči petelin odnesel skoraj milijon evrov

Požar v vrtcu Brezje
1/5
PGD Brezje
Škoda zaradi požara v Vrtcu Brezje je ogromna. Otroci bi se morali septembra veseliti novih prostorov, zdaj vse visi v zraku.

"Po trenutni oceni škoda na objektu znaša približno 800.000 evrov na škodo Javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Vrtec Pobrežje oz. Mestne občine Maribor kot ustanovitelja javnega zavoda, medtem ko je podjetje, ki je izvajalo obnovitvena dela na vrtcu, oškodovano za približno 30.000 evrov, saj so v požaru zgoreli orodje, oprema in gradbeni material," so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Gasilci na strehi Slovenija Zagorelo na Vrtcu Brezje v Mariboru, v intervenciji poškodovan en gasilec

Na mariborski policijski upravi so bili o požaru na območju Vrtca Brezje, ki je dislocirana enota Vrtca Pobrežje, obveščeni nekaj pred 3. uro zjutraj. Gasilci so ob 4. uri uspeli požar lokalizirati, ob 7.30 pa pogasiti.

Mariborski policisti so opoldne zaključili ogled kraja požara, ki je ponoči zajel Vrtec Brezje. Pri ogledu so ugotovili, da je do požara prišlo na ostrešju starega dela vrtca, in sicer zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave. Tuja krivda je po dosedanjih ugotovitvah izključena. Nastalo je za več kot 800.000 evrov škode.

Požar v vrtcu Brezje | Avtor: PGD Brezje PGD Brezje

Kot je za STA povedala ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec, je zagorelo v starem delu vrtca, ki je zdaj povsem uničen, poleg starega dela pa gradijo nov vrtec. Načrt vodstva vrtca in občine je bil, da bi nove prostore vrtca začeli uporabljati s 1. septembrom, kako bo dejansko, pa se bodo zdaj še dogovarjali, je povedala ravnateljica.

Prostore za vrtčevske otroke imajo zaradi gradbenih del že vse leto v sosednji šoli, tako da trenutno z izvajanjem vrtčevske dejavnosti zaradi požara ne bo težav, saj bodo tudi v ponedeljek otroci lahko prišli v prostore šole.

Požar v vrtcu Brezje | Avtor: PGD Brezje PGD Brezje

Na intervenciji je sodelovalo 67 gasilcev. Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič si je ogledal pogorišče in se zahvalil gasilcem za uspešno posredovanje. "Nesreča res ne počiva. Z velikim obžalovanjem spremljam situacijo na terenu - na pogorišču našega vrtca Brezje," je zapisal na družbenem omrežju Facebook.

Z dograditvijo novega dela in rekonstrukcijo starega dela vrtca Brezje, ocenjeno na nekaj več kot milijon evrov, je občina želela zagotoviti tej enoti dva dodatna oddelka ter skupne in ostale spremljajoče prostore, ki jih ta doslej še ni imela. Z gradbenimi deli so začeli novembra lani, zaključek projekta pa je bil predviden konec tega meseca. Zaenkrat še ni znano, ali je bila v požaru povzročena škoda tudi na novem delu vrtca.

V intervenciji je bil lažje poškodovan gasilec. Odpeljali so ga v zdravniško oskrbo v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so mu oskrbeli ureznine na levi roki.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.