Slovenija > Črna kronika
3413 ogledov

Rekel, da bo prinesel božična darila za otroka, potem jo je ubil

Slovenske novice: Silvo Drevenšek, trojni umor, Gerečja vas sobotainfo.com
Na ptujskem okrožnem sodišču se danes začenja sojenje Silvu Drevenšku, ki mu tožilstvo očita lanski umor zunajzakonske partnerice in njenih staršev na božični večer v Gerečji vasi pri Ptuju.

Obtoženi na nedavnem predobravnavnem naroku krivde ni priznal z besedami, da je polovica očitkov v obtožnici laž.

Tožilstvo Drevenšku v obtožnici sicer očita tri kazniva dejanja umora ter kaznivo dejanje zlorabe mladoletne osebe in surovega ravnanja. Predloga kazni za primer priznanja krivde tožilstvo ni podalo, po ocenah pooblaščenca Danijela Planinšca, ki zastopa otroka in brata umorjene, pa bi bila primerna kazen le dosmrtni zapor.

Obtožnica ga bremeni, da je na zahrbten način in iz koristoljubja najprej umoril zunajzakonsko partnerko, nato pa pred očmi svojega štiriletnega sina še taščo in tasta.

Po navedbah tožilstva se je 25. decembra 2020 s partnerko preko SMS-sporočil dogovoril za predajo božičnih daril sinu, s katerim se je nedavno odselila od njega. Ko sta se srečala na dvorišču stanovanjske hiše, sta se mirno pogovarjala, ko sta vstopila v hišo, pa je partnerko napadel. S kuhinjskim nožem jo je večkrat zabodel, zato je na kraju umrla.

Po napadu nanjo se je napadalec odpravil v sosednjo hišo, kjer sta živela njena starša in pazila njunega sina. Kljub prisotnosti otroka je z istim kuhinjskim nožem večkrat zabodel in porezal tasta in taščo, zaradi česar je prvi na kraju umrl, druga pa še isti dan v bolnišnici.

Kot trdi tožilstvo je tasta in taščo umoril iz maščevanja in močnega sovraštva, saj ju je krivil za nesoglasja s partnerico in njeno razhajanje z njim. Kaplja čez rob naj bi bila odločitev tašče nekaj tednov prej, da prosi za policijsko pomoč, potem ko je obema pred tem že večkrat grozil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.