Slovenija > Črna kronika
345 ogledov

Rekel, da je policist, ki preverja pristnost bankovcev

Goljufija
Na območju celotne države beležijo porast goljufij, ko se storilci starejšim osebam predstavijo kot kriminalisti ali policisti in jih pod pretvezo ogoljufajo.

Policija na območju celotne države v zadnjem času beleži več kaznivih dejanj goljufij, akterih tarča so večinoma starejši. Storilci se starejšim osebam po telefonu predstavijo kot kriminalisti ali policisti in jih prepričajo, da gredo na banko, bankomat ali pošto, kjer naj dvignejo denar, da bodo potem preverili, če so bankovci pristni. 

Policisti PU Murska Sobota so v sredo dobili prijavo, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejšo oškodovanko, da sta kriminalista in da bo z njima odšla na pošto, kjer bo dvignila denar, da bosta preverila pristnost bankovcev. Storilca sta prišla k oškodovanki na dom in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je oškodovanka dvignila denar in ga predala storilcem. Po prejemu denarja sta storilca s kraja odšla in oškodovanko pustila na pošti.

"Opozarjamo, da se pojavlja več različnih načinov goljufij, pri katerih storilci potrkajo na domove potencialnih žrtev. Storilci vedno znova najdejo nove načine, velikokrat pa poskušajo ogoljufati starejše osebe," pravijo na policiji. "Starostnikom zato svetujemo, naj bodo posebej pozorni, ko jih na domu obiščejo neznanci. Policisti svojcem starejših oseb svetujemo, da se o takšnih primerih z njimi pogovorijo. Opozorijo naj jih, da v svoje domove ne spuščajo neznancev. Če kljub temu ti zvonijo ali trkajo po vratih, svetujemo, da občani pokličejo policiste na tel. št. 113."

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.