Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Reševalci so se potili na dela prost dan

Tolminka Shutterstock
Veliki šmaren je dela prost dan, a to je bil hkrati dan, ko so imeli zaradi vrhunca poletne sezone reševalne službe največ dela. Padli padalci, motoristi, kolesarji so bili le del repertoarja. Kljub prepovedi precej gasilskega dela tudi zaradi kurjenja v naravnem okolju.

Gledano geografsko so imeli največ dela v skrajnem severozahodnem delu države, v Posočju, Julijskih Alpah in Zgornjesavski dolini.

V Trenti sta trčila avtomobil in motorist, pri tem pa se je slednji poškodoval. Motorista sta padel tudi v Gorjah pri Bledu in v Lučah, v Gozd Martuljku pa sta se na kolesarski stezi zaletela kolesarja. Eden od njiju jo je odnesel z zlomljenim zapestjem, poročajo z Uprave za zaščito in reševanje. Kolesarja sta imela nesrečo že dopoldne v Ajdovščini, medtem ko je nekemu planincu pri sestopu z Rokavskega ozebnika v glavo priletel kamen. Nogo si je poškodoval nemški planinec, ki je osvajal Prisojnik.

Nič novega v Posočju – bi lahko zapisali: v bližini Gregorčičeve "rajske" vasi Vrsno je padla padalka. Končala je visoko v krošnji drevesa. Le malo po vzletu pa je zasilno moral pristati padalec na grebenu Stola pri Kobaridu.

Vžigalice med piknikom pustite doma!

Od danes je po vsej državi razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja. Vseeno so morali gasilci posredovati na Drnovem pri Krškem, kjer so občani sežigali gradbeni material. V Matkovem kotu pri Solčavi je gorelo vejevje, gasilci so rdečega petelina krotili tudi pri naselju Obrov v občini Hrpelje-Kozina ter med Bovcem in Kal-Koritnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.