Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Romi: Policija nas ni zaščitila

policija Saša Despot
Romska družina iz naselja Brezje policijo obtožuje, da v sobotnem napadu ni zaščitila dveh njunih članov in celo delovala usklajeno z napadalci.

Sorodniki so jih želeli le zaščititi

Novomeška romska svetnica Dušica Balažek je dejala, da naj bi v soboto na dvorišče Draga Brajdiča v spremstvu dveh policistov v soboto zgodaj popoldne zapeljal osebni avto s petimi neznanci, ki niso bili romskega rodu.

Ti naj bi nato s pestmi in železnimi grabljami v navzočnosti policistov napadli omenjenega Brajdiča, njegovo ženo ter njune mladoletne otroke. Da bi jih zaščitili, pa se je v pretep vmešalo še nekaj njihovih sorodnikov oz. bližnjih sosedov, je dodala.

Po pripovedovanju napadenih se policista na navedeni pretep nista ustrezno odzvala, napadeni Romi pa tudi ne vedo, zakaj so jih napadli, je še dejala Balažkova in opozorila, da Brajdičevi razmišljajo o ovadbi navedenih policistov.

Zgodba policistov povsem drugačna

Na Policijske uprave (PU) Novo mesto so povedali, da je policijska patrulja v soboto v naselju v okolici Novega mesta preverjala okoliščine kaznive tatvine lesa iz gozda. Med omenjenim postopkom je nato nekaj prebivalcev naselja napadlo policista in jima skušalo preprečiti uradno nalogo. Med napadom pa ta nista bila poškodovana.

Policisti so nato do sobotnega večera izsledili 51-letnika, 25-letnika, 21-letnika in mladoletnika, ki so jih  sumili napada nanje, ter jih pridržali. Na podlagi sodne odredbe pa so pri teh v nedeljo opravili še hišne preiskave, pri katerih so našli več orodja in predmete, ki bi lahko bili uporabljeni pri storitvi opisanega kaznivega dejanja. Osumljence bodo ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so še zapisali.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 16:45 29.marec 2013.

    Banda Švedska , a ste videli na TV kako vsi nosijo ovratnike okoli vratu, z glavami pa kimajo k da jim nič ni. Pričakujejo na sodišču odškodnino za poškodbe vratnih vretenc. Moj prijatelj je moral dvema Švedoma plačati 8.000 DM ...prikaži več , za takole njihovo izigravanje poškodb !Pendreke v roke pa vsak dan po hrbtu , dokler se ne socializirajo !

  • privat 11:47 29.marec 2013.

    ciganom je treba dopovedati ,pač enostavno se to nesme!! Sodišča pa morajo nekako prikazati in dokazati njim osebno na lep način ,da neke ciganske igre so prepovedane in da se pač to ne sme!! Ne pa samo izreči denarno kazen ...prikaži več in groziti z zaporom,,...kar je danes nesprejemljivo ravnanje sodišč. Sodišča bi morala dokazati krivcu v njegovem razumu-svetu ,da je to tudi krivcu samem nesprejemljivo zavnanje samega sebe. Ta debilna naša sodišča pa delajo kontra in posledice so kar vidimo...v zaporu postanejo še hujši zločinci!

  • Ferluci 13:38 27.marec 2013.

    Ja, s temi Švedi so pa res težave. Še dobo, da sem jih lansko leto pregnal - stali so že pod mojo vrtno uto in veselo opazovali moje bakrene elemente... Drugega mi ne preostane, kot da napeljem 380V na žlebove!