Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Ropali po Ljubljani

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Ponoči je skupina ljudi v Ljubljani oropala tri ljudi. Policija storilce še išče. Če se podobna situacija zgodi tudi vam, si dobro zapomnite storilca in čimprej pokličite policijo, svetuje policija.
Policisti so na območju PU Ljubljana v letošnjem letu v obdobju od meseca januarja do konca meseca marca obravnavali 101 ropov (podatki so neuradni). Leta 2010 je policija v istem časovnem obdobju obravnavala 116 ropov. Ob tem je bilo  v letošnjem letu 45 ropov raziskanih, kar pomeni 44,6% raziskanost. V lanskem letu v istem časovnem obdobju je bilo raziskanih 46 ropov, kar znaša 39,7% raziskanost.
Sebastjan Juhant, PU Ljubljana

Ljubljanski policisti so bili danes ponoči obveščeni o storitvi dveh kaznivih dejanj ropa in enem kaznivem dejanju poskusa ropa. Vsa tri dejanja so bila storjena na območju Viča in Centra mesta Ljubljane. Pri vseh treh ropih gre za takoimenovane "ulične" rope, je sporočil Sebastjan Juhant s Policijske uprave Ljubljana.

V vseh treh primerih je 5 mlajšjih moških obstopilo oškodovance in od katerih so s silo in grožnjo zahtevali denar. Pri tem je bil en oškodovanec oškodovan za 10 evrov, drugi za 40 evrov, medtem ko je tretje dejanje ostalo pri poskusu.

"Ob storitvi navedenih kaznivih dejanj je bila po do sedaj znanih podatkih ena oseba poškodovana in je bila oskrbljena v ljubljanskem kliničnem centru," je zapisal Juhant.

Policisti storilcev še niso izsledili.

Zapomnite si storilca in smer bega
V primeru, da postanete žrtev ropa, vam Juhant svetuje, da policijo obvestite v čimkrajšem možnem času. "Pri tem je zelo pomembno, da si oškodovanec čim bolj zapomni opise storilcev, smer bega in ostale specifične karakteristike in podatke, ki lahko policiji odločilno pomagajo pri izsleditvi storilcev tovrstnih kaznivih dejanj,"  še dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.