Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Ropar še na begu

Ropar, oborožen rop Maribor PU Maribor
Moški, ki je včeraj oropal banko v Mariboru, je še na begu. Iz banke je odnesel okoli sedem tisoč evrov.

Moški, ki je včeraj oropal poslovalnico Nove KBM na Turnerjevi ulici v Mariboru, je še na begu. Policistom, ki so včeraj blokirali več prometnih povezav in ga iskali tudi s helikopterjem, ga še ni uspelo ujeti. 

"Dobili smo kar nekaj obvestil, ki jih danes preverjamo, zapore danes niso več smiselne, izvajali pa bomo preglede terena, morda je ropar odvrgel obleke, del denarja," je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor.

Ropar naj bi z banke odnesel okoli sedem tisoč evrov. Ropal je sam, bil je oborožen. Kot poroča časnik Večer, s pištolo ni zagrozil takoj, pač pa je bančni uslužbenki pomolil bankovec za dvajset evrov in jo prosil, da mu ga zamenja v še manjše apoene. Bančnica je moškemu ustregla, ko je pričela šteti denar, pa je ropar izza pasu izvlekel pištolo in preskočil bančni pult.

Ropar | Avtor: PU Maribor PU Maribor

Govoril je slovensko s štajerskim narečjem. Očividci so ga videli peš bežati v smeri Vrbanske ulice. Storilec je visok okoli 170 ali 175 centimetrov,  med ropom pa je bil oblečen  v izrazito rdečo jakno, modre kavbojke in obut v športne copate bele barve. Na glavi je imel rdečo kapo s šiltom in znakom Ferrarija. Nosil je sončna očala.

Zaradi oboroženega ropa storilcu preti od enega do desetih let zapora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 22:06 31.marec 2017.

    Obračajo miljone, kamere pa predpotopne.

  • Avatar čavez
    čavez 14:06 30.marec 2017.

    Policija s tako vnemo ni nikoli lovila tajkunske lopove kot so Šrot, Bavčar, Zidar itd.