Slovenija > Črna kronika
1107 ogledov

Rošpoh: Policisti zaprli območje zaradi bombe

detonacija bombe
1/9
MO Maribor
Bombo so morali prestaviti na varno lokacijo, da bi jo detonirali.

Center za obveščanje je prejel prijavo o sumu najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva (NUS) na območju Rošpoha. Na območje najdbe so bile napotene pristojne službe, ki so potrdile, da gre za najdbo NUS. 

Policija je zaprla območje najdbe. Na lokacijo so bili napoteni pripadniki Civilne zaščite Maribor, predstavniki regijske izpostave Uprave za zaščito reševanje Maribor, policija, reševalna služba A. Drolca ter pripadniki državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi, so sporočili z Mestne občine Maribor. 

detonacija bombe | Avtor: MO Maribor MO Maribor

Pripadniki enote za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi so ugotovili, da gre za zažigalno bombo iz časa druge svetovne vojne, angleškega izvora. Najdbo so prestavili na varno lokacijo za izvedbo detonacije in jo uspešno uničili na samem kraju. 

Policija je skupaj s Poklicnimi gasilci Maribor in člani PGD Kamnica zavarovala teren, gasilci pa so nudili še požarno stražo. 

detonacija bombe | Avtor: MO Maribor MO Maribor

Mestna občina Maribor obvešča vse občane, da če najdejo neeksplodirana sredstva, da se jih ne dotikajo, jih ne premikajo in nemudoma obvestijo Center za obveščanje na telefonsko številko 112.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.