Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Ruski zdravnik s pestjo udaril pacienta

Zdravnik udaril pacienta You tube
Poškodbe ob udarcu na tla so bile tako hude, da je pacient umrl. Zdravniku grozita do dve leti zapora.

Na spletnih omrežjih je zaokrožil šokanten videoposnetek, ki prikazuje, kako ruski zdravnik s pestjo udari pacienta v glavo tako močno, da se le ta zgrudi na tla. Posnetek so najprej objavili na ruski državni televiziji, po objavi na You Tube je postal viralen in je zaokrožil po vsem svetu. Ruski mediji so napadalca poimenovali "boksarski zdravnik". 

Na videoposneteku zdravnik v zdravniški obleki prime pacienta, ki sedi na zdravniški postelji, ter ga vpraša: "Zakaj si se dotikal sestre?". Potisne ga skozi vrata, ko se vrne v prostor, obračuna z njim z enim udarcem v obraz in moški pade na tla. Zdravnik se medtem prepira z moškim, ki spremlja pacienta, ta pa negiben obleži na tleh. 

Preiskovalci iz Belgoroda na jugu Rusije ob ukrajinski meji, kjer je posnetek nastal, so v izjavi za javnost v nedeljo sporočili, da se je incident zgodil v nedeljo 29. decembra. 

Umrl zaradi udarca na tla

"Zdravnik je udaril pacienta v obraz, po tem, ko je ta brcnil sestro med zdravstvenim postopkom", so sporočili preiskovalci. "Vzrok smrti žrtve je bila poškodba lobanjskih kosti in možganov, ob udarcu na tla."

Po poročanju ruskih medijev, gre za zdravnika kirurga Ilija Zelendinova in 56-letnega pacienta Jevgenija Bakhtina

Zdravnik je osumljen povzročitve smrti iz malomarnosti, za kar mu grozita do dve leti zapora. Iz službe je bil odpuščen, a ostaja na prostosti, potem, ko je podpisal izjavo, da bo v času preiskave ostal doma.

Ker "ni indicev, ki bi kazali na naklepno dejanje" mu po pisanju medijev grozi relativno nizka kazen. "Če žrtev ne bi padla na tla oz. ne bi zadela v tako trdo površino, posledice ne bi bile tako kritične," so ugotovili preiskovalci. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.