Slovenija > Črna kronika
7641 ogledov

V hudi nesreči umrl 32-letnik

gasilci policisti policija nesreča PP Metlika
V torek sta na naših cestah življenje izgubila dva voznika.

Včeraj nekaj pred 19. uro se je hujša prometna nesreča zgodila na območju Bohorja – Planina pri Sevnici, občina Šentjur. Policisti so na kraju nesreče z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letni državljan Slovenije vozil tovorno vozilo po gozdni cesti izven naselja Dobrova iz smeri Senovega proti Planini pri Sevnici. Ko je voznik z vozilom pripeljal po vzponu v levi oster nepregleden ovinek, hitrosti vozila ni prilagodil lastnostim ceste, zaradi česar je z vozilom zapeljal čez bankino, kjer se je vozilo prevrnilo na bok in s streho trčilo v drevo.

V vozilu sta ostala ukleščena 32-letni voznik in 65-letni potnik. Iz vozila so ju rešili gasilci PGE Krško. Na kraju jima je bila nudena zdravniška pomoč, vendar je voznik tovornega vozila na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu ni bil telesno poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. O prometni nesreči bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo. 

Umrl 23-letni voznik

To pa ni bila edina nesreča s tragičnim izidom na naših cestah v torek. Nekaj po 12. uri se je zgodila nesreča na cesti med Hotičem in Litijo. 23-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno in trčil v robnik, nato pa še v odbojno ograjo. Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozišče, kjer je na nasprotni strani spet trčilo v odbojno ograjo in še v kombi voznika, ki je pravilno vozil v smeri Hotiča. Osebno vozilo je po trčenju s kombijem odbilo v podporni zid železniške proge. Voznik osebnega vozila je na kraju nesreče umrl. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.