Slovenija > Črna kronika
63 ogledov

S Ferrarijem pokosil skupino pešcev

Ferrari 458 speciale Ferrari
Voznik Ferrarija 458 Speciale se je v Londonu zaletel v skupino pešcev, ki so hodili na pločniku jugozahodnega dela Londona, poroča BBC. Domnevno naj bi voznik tekmoval s še enim voznikom, ki je vozil Range Roverja.

Kot poročajo britanski mediji, do nesreče je prišlo, ko je voznik Ferrarija prevozil v robnik in se zaletel v pešce. Eden izmed njih naj bi dobesedno poletel v zrak in pristal na zadnjem delu avtomobila, ki je bil parkiran na ulici.

Stanje poškodovanih pešcev še ni poznano, vse so odpeljali v bolnišnico, cesto, na kateri je prišlo do nesreče, pa je policija zaprla. Prav tako so pridržali voznika Ferrarija, ki naj bi tik pred nesrečo sodeloval tekmovanju z voznikom Range Roverja. Ta je policistom ušel.

Omenjeni model Ferrarija so izdelovali med letoma 2013 in 2015, rabljeni dosegajo ceno od 400 tisoč dolarjev navzgor. Gre za športno različico modela 458, ki ima 597 konjskih moči, hitrost 100 kilometrov na uro doseže v manj kot treh sekundah, najvišja hitrost, ki jo lahko razvije, pa je 320 kilometrov na uro.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez_53 18:47 12.december 2016.

    Takim prepotentnežem bi se moralo trajno odvzeti vozniško dovoljenje. Ampak to je kasta nedotakljivih (kot pri nas), kajti denar dela čudeže!