Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

S helikopterjem ne bo pobegnil

280408_reuters_josef_fritzl Žurnal24 main
Ko se bo 16. marca 2009 v avstrijskem St. Pöltnu začelo sojenje proti Josefu Fritzlu, bo nad sodiščem prepovedano leteti.

Sodne oblasti želijo s prepovedjo letenja helikopterjev in letal preprečiti poskus pobega, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA povedal direktor policije Johann Schadwasser.

Ni namreč izključeno, da bi kdo poskušal zapornika osvoboditi s helikopterjem. To ne bi bil prvi hollywoodski pobeg: 22. februarja je iz enega najbolj varovanih zaporov v Atenah s helikopterjem pobegnil znani vodja grške kriminalne združbe. In to že drugič. Od tedaj sta 42-letni   Vassilis Paleokostas in njegov albanski pomočnik, 34-letni Alket Rizaj, na begu.

To je scenarij, ki ga želi avstrijska policija s svojo prepovedjo preprečiti. Prav tako bodo s tem zagotovili, da procesa ne bo motil hrup helikopterjev, ki bi jih nad sodno stavbo poslale televizijske hiše. Pričakuje se, da bodo v času sojenja v St. Pöltnu novinarji iz okoli sto medijskih hiš.

Obtožnica
Obtožnica Josefa Fritzla, ki je svojo hčer Elisabeth 24 let zadrževal v kleti in imel z njo več otrok, bremeni šestih kaznivih dejanj. Leta 1996 naj bi umoril svojega novorojenega otroka, saj mu je odrekel nujno zdravniško pomoč. Poleg tega naj bi svojo hčer od leta 1984 do leta 2008 zadrževal v ujetništvu, v suženjstvu podobnem razmerju. Skupaj s tremi otroki naj bi jo zadrževal v prostoru brez dnevne svetlobe in dotoka svežega zraka ter jim grozil, da jih bo, če bodo poskušali pobegniti, zastrupil s plinom ali razstrelil.

Če bo avstrijski monstrum spoznan za krivega, mu grozi dosmrtni zapor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.