Slovenija > Črna kronika
678 ogledov

S petardami nad parkomat in druge avtomate

petarde Shutterstock
Neznanci so si prilastili več telefonov in prigrizkov.

V sredo ponoči je neznanec na parkirišču pri trgovini na Ankaranski v Kopru prišel do manjšega objekta, v katerem so paketomat, avtomat z napitki, avtomat s prigrizki in avtomat s predplačniškimi telefoni. Storilec je po vsej verjetnosti močnejše pirotehnično sredstvo odvrgel v notranjost avtomatov ter tako razbil izložbeno steklo, iz avtomatov pa si je nato protipravno prilastil večje število paketov s telefoni in prigrizkov. Poškodovan je tudi osebni avtomobil, ki je bil parkiran v neposredni bližini, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

V četrtek pa je neznanec s pirotehničnim sredstvom poškodoval parkomat v Portorožu, vendar iz njega ni pobral denarja. Škode je kljub temu za več kot 5000 evrov.

Zanetilo požar

V prazničnih dneh so koprski policisti zasegli tudi več petard. Tako so na silvestrovo zvečer na Stjenkovi v Piranu opazili skupino moških, ki je metala petarde. 19-letnemu državljanu Italije so zasegli 50 petard z zažigalno vrvico in 74 petard tipa mini ciciolo, sledi pa mu še globa po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Pirotehniki gre pripisati tudi požar, v katerem je v sredo nekaj minut po polnoči v Naklem pri Divači zagorel skedenj s senom. Ob požaru je zgorelo leseno ostrešje skednja in del od približno 500 skladiščenih bal. Požar so pogasili sežanski, divaški in senožeški gasilci. Po prvih ugotovitvah je skupina ljudi v bližini praznovala in nazdravljala ter prižgala nekaj petard in ognjemetov. Domnevno bi lahko ena od raket padla na streho objekta, kar je povzročilo požar. Policisti še zbirajo informacije.

14-letnico ujeli, ostali so se razbežali

Nekaj ur po vstopu v novo leto so se policisti odzvali še na klic občana iz okolice Kopra, da skupina otrok meče petarde na cesto. Vodnika policijske postaje vodnikov službenih psov Koper sta na kraju zalotila 14-letnico, ostali so se razbežali. Pri tem sta policista na kraju zasegla skupno 447 petard različnih znamk. V nadaljevanju bosta poskušala ugotoviti še identiteto ostalih, ki so metali petarde. Zoper mladoletnico bodo zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih podali obdolžilni predlog na koprsko sodišče, so še sporočili s policije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice