Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

S pištolo po zlato

Blejska prodajalna Zlatarne Celje je bila tarča oboroženih roparjev, ki sta s pr Žurnal24 main
Neznanca sta poskušala oropati zlatarno na Bledu. Ustrahovanje prodajalke je prekinil njen oče, roparja pa sta pobegnila.

Znana blejska zlatarna je bila v sredo zvečer prizorišče oboroženega ropa. Nekaj minut po 18. uri sta v franšizno prodajalno Zlatarne Celje vstopila neznanca, ustrahovala prodajalko in ji zagrozila s pištolo, potem pa ju je s svojim prihodom v prodajalno presenetil njen oče. Roparja sta pobegnila iz prodajalne in se odpeljala z motornim kolesom. Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Kranj Andrej Zakrajšek, ni bil nihče telesno poškodovan in neznanca tudi nista ničesar odnesla. Policisti in kriminalisti PU Kranj so si ogledali kraj dogodka in po Zakrajškovih besedah nadaljujejo zbiranje obvestil o storilcih, ki sta bila oblečena v temnejša oblačila, na glavi pa sta imela motorni čeladi.

Šok za mlado prodajalko
Gre za zlatarno družine Pirc. Anton Pirc je pojasnil, da se je rop zgodil uro pred zaprtjem prodajalne. V osmih letih, odkar imajo franšizno prodajalno Zlatarne Celje, pa je to prvi rop. "Hčerki sta grozila z orožjem in eden jo je podrl na tla. K sreči sem ju s svojim prihodom v prodajalno presenetil ter sta odnehala in pobegnila. Žena je poklicala policijo, ki je odreagirala zelo hitro. Iz prodajalne nista ničesar odnesla, slabše pa jo je odnesla hčerka, ki je zelo prestrašena in nekaj časa ne bo delala, sama v prodajalni pa nikoli več," je še pod vtisom dogodka prejšnjega večera dogajanje opisal Pirc in dodal, da je zlatarna dobro opremljena z varnostnimi napravami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.