Slovenija > Črna kronika
8460 ogledov

Psička ostala ob poškodovanem lastniku, dokler ga niso rešili

reševalna akcija gore
1/3
PU Kranj
Pogrešanega so našli poškodovanega v Javorjevi dolini tik nad vasjo Volaka.

Več kot 30 gorskih reševalcev, vodnikov reševalnih psov in policistov je od zgodnjih jutranjih ur na širšem območju Blegoša iskalo pogrešanega planinca. Pri iskanju je sodeloval tudi policijski helikopter. Prvo iskanje so izvedli že v torek zvečer med 20. in 2. uro ponoči, v večjem obsegu pa se je nadaljevalo zjutraj. 

Pogrešanega so iskali na zelo zahtevnem, velikem, strmem in pomrznjenem terenu, na višini nad 1.400 metrov. Reševalce je močno oviralo slabo vreme, saj je bila na območju zelo gosta megla in močan veter. Na težkem terenu je skoraj vsak iskalec danes prehodil razdaljo do okoli 10 kilometrov, so sporočili s PU Kranj. Pregledovali so markirane poti, bližnjice in vsa možna brezpotja. 

Pogrešanega so našli okoli 13.15 na povsem drugem koncu, v Javorjevi dolini tik nad vasjo Volaka. Gre za lokacijo, ki je bila zajeta v območje iskanja. 

Ob pogrešanem je bila psička Šaka. Prav s pomočjo te psičke, ki je močno utrujena in nepoškodovana, so pogrešanega locirali, so povedali na PU Kranj. Nepoškodovana je tudi druga psička Missy, ki so jo našli že včeraj.

reševalna akcija gore | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Poškodovanega planinca so z vojaškim helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Pogrešani je bil tudi podhlajen. Prvi podatki kažejo, da je šlo za nesrečo, policija pa bo okoliščine nastanka poškodb ugotavljala z nadaljnjim zbiranjem obvestil. Planinec je bil ustrezno opremljen, še dodajajo na policiji.

Planince opozarjajo, naj opozorila o nevarnih in težkih razmerah v gorah jemljejo resno in naj jih upoštevajo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 17:43 16.januar 2020.

    Čestitke vsem sodelujočim ! Tudi psi so čuteča bitja .

  • sam50 08:02 16.januar 2020.

    Ne vem,ampak te izzivalce nesreč,ki se v zadnjih letih vse bolj masovno spuščajo v te avanture v neprimernem času,v večini primerov neustrezno fizično pripravljeni in pomankljivo opremljeni obravnava stroka kot uboge žrtve,nemudoma se ob sumu,da se jim je nekaj zgodilo,organizira ...prikaži več masa ljudi in tehnične podpore,po uspešnem zaključku se vsi veselijo,včasih se avanture končajo tragično,ampak epilog je vedno kup stroškov,ki jih krijemo davkoplačevalci,povzročitelji pa so le "žrtve"....