Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

S pomočnikoma zakopal žive ljudi

Slika je simbolična. Žurnal24 main
Madžarska policija je aretirala moškega, ki je osumljen, da je še z dvema pomagačema, zakopal žive ljudi. Šlo naj bi za makedonskega državljana, ki je žrtve je odpeljal v gozd, jih napil, zvezal, vrgel v luknjo in žive zakopal. Mlademu Romunu se je uspelo rešiti.

Madžarski policisti so v četrtek v gozdu v južnem delu predmestja Budimpešte odkrili najmanj štiri človeška trupla, zakopana že pred nekaj meseci, poročajo srbski mediji, ki se sklicujejo na madžarsko nacionalno televizijo MTI. Drugi viri navajajo, da so policisti našli šest trupel, o zločinu pa je policijo obvestil mladi Romun, ki se mu je uspelo izkopati iz luknje.

Pri Romunu delal dober vtis, potem pa ga živega zakopal

Po besedah preživelega Romuna naj bi osumljenega državljana Makedonije, ki je medtem že priznal krivdo za gnusen zločin, poznala vsa njegova družina, h kateri je večkrat prišel po manjšo vsoto denarja in jo redno tudi vračal.
Zločinec je mladeniča povabil na pivo k zakoncema, ki sta živela v gozdu. Po nekaj steklenicah so vsi trije Romuna napadli, mu na hrbtu zvezali roke in ga vrgli v že vnaprej skopano luknjo. Napadalci so mu pred tem še ukradli bančno kartico in ga prisilili, da je razkril PIN-kodo.  

Romun je potem, ko se mu je nekako uspelo izkopati iz luknje, odhitel do prve hiše. Vmes naj bi v gozdu srečal tudi nekaj sprehajalcev in jih prosil za mobilni telefon, da pokliče policijo, a mu nihče, ker je bil okrvavljen in umazan, ni želel pomagati.

Preiskava dogodka še poteka. Srbski mediji so najprej sicer poročali, da so prijeli srbskega državljana, a so na srbskem zunanjem ministrstvu po poročanju B92 to informacijo zanikali. Da osumljeni ni Srb, so potrdili tudi na srbskem veleposlaništvu na Madžarskem in madžarska policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.