Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

S sekiro grozili policistom, ti celo streljali

Sekira Policija Fotografija je simbolična.
V noči na nedeljo so v okolici Metlike policisti poskušali umiriti pijanega 16-letnika. V bran mu je prihitela skupina razgretih kolegov, ki so s predmeti in celo sekiro napadli policiste, da so ti morali streljati.

Iz Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da je v soboto nekaj pred polnočjo na številko 113 klicala mati iz okolice Metlike. Doma, da ji razgraja pijan sin, ki se noče umiriti. Policisti so pri prihodu na kraj dogodka ugotovili, da 16-letnik krši javni red in mir in se noče pomiriti.

"Ko se je zapodil v policiste s kosom pločevine v rokah, so ti uporabili prisilna sredstva, pri čemer se je aktivno upiral. Med postopkom je proti policistom stekla še kričeča skupina oseb in z različnimi predmeti mahala proti policistom, eden izmed njih, 39-letnik, pa je policiste ob kričanju, da jih bo pobil, napadel s sekiro. Kljub opozorilom se ni hotel pomiriti oziroma prenehati z napadom."

Ker zaradi odvrnitve napada ni šlo drugače, je eden od policistov izstrelil opozorilni strel. To je razgreteže očitno le malce pomirilo, saj so se 39-letnik in njegova skupina umaknili ter od daleč začeli obmetavati policiste z različnimi predmeti. Trije med njimi, 14-, 17- in 23-letnik, so med kričanjem policistom grozili z ubojem.

"Policisti so nekaj po eni uri kljub aktivnemu upiranju in grožnjam prijeli, vklenili in na policijsko postajo privedli vseh pet omenjenih glavnih osumljencev, v delo pa so se vključi tudi kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Po intervenciji sta zdravniško pomoč iskala eden od policistov in eden od prijetih osumljencev."

Za 16- in 39-letnika je bilo odrejeno 48-urno pridržanje, s kazensko ovadbo bosta privedena k preiskovalnemu sodniku. Ostali trije so bili po šestih urah izpuščeni. "Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja oziroma napada na uradno osebo. Kazenski zakonik v 300. členu za takšna dejanja predvideva zaporno kazen od šestih mesecev do treh oziroma petih let."

Komentarjev 6
  • dostvasmam 07:34 25.junij 2013.

    elektrošok! bz bz bzzzzzzzz bzzZzzzZzZ BZZzZZzZZzZz!!!

  • Trovlak 18:28 24.junij 2013.

    hm, hm... Če dva oborožena policista, ki tedensko trenirata borilne veščine in imata v delovnem razmerju že precej tovrstnih primerov, ne moreta z lahkoto obvladati 14, 17 in 23 letnih ciganov, kako potem mislite , da si lahko pred njimi ...prikaži več pomagamo običajni prebivalci? Po možnosti, ko jih zalotimo v vinogradu, sadovnjaku, na vrtu, v okolici gospodarskih poslopij in stanovanjskih objektov. Tem mulotom in njihovim staršem odvzeti socialno podporo in otroške doklade, pa naj živi golazen.

  • privat 18:24 27.avgust 2012.

    ja razumem tebe..samo vse v isti koš nesmemo dati..mislim cigane!! RES PA JE DA POLICIJA NEMORE NAREDITI RED ker enostavno tožilci (sodišča)ne naredijo svojega dela..imel sem tak primer in tožilec že isti dan spusti zagreteže ,ki so nekaj dni kasneje ...prikaži več naredili zopet izgred in nato zopet na prostost....pač so nedoseglivi roki pravice..nekaj takega kot naši politiki...no vsi pa so zame cigani...