Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

S sekiro nad policiste

sekira Profimedias
V Mariboru je 44-letni moški razgrajal in grozil sosedom ter policistom. Nad slednje se je spravil tudi s sekiro.

Mariborski policisti so bili včeraj ob 3.38 napoteni na Razvanjsko cesto v Mariboru, kjer je 44-letni moški razgrajal in namerno poškodoval sosedova vrata ograje, poštni nabiralnik, izruval manjše drevo na dvorišču in s tlakovci razbil dve okni na sosedovi hiši, ob tem pa poškodoval tudi fasado. Ob opisanem dejanju je sosedu tudi grozil. 

Ko so na kraj prišli policisti, je še naprej grozil tako sosedom kot policistom. Grozil je, da bo vse pobil, nato pa bo ubil še sebe. Ker osumljeni ni prenehal, so se policisti odločili, da ga primejo. Takrat je moški nad glavo z obema rokama zavihtel sekiro in z njo zamahnil proti enemu od policistov. Policist se je uspel umakniti in sekira je zletela le nekaj centimetrov od njegove glave in nato med telesi obeh policistov. Policisti so nato osumljenca z uporabo prisilnih sredstev obvladali in vklenili. 

Na kraj so poklicali reševalce in zdravnika, ki je zoper osumljenca odredil prisilno psihiatrično zdravljenje. En od policistov se je med uporabo prisilnih sredstev lažje telesno poškodoval.

Policisti bodo osumljenca zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ovadili okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 6
  • Božidar Dinič 19:15 20.februar 2017.

    maribor šampion

  • h3o 17:11 20.februar 2017.

    Verjetno je prebral članek o Čebašek...

  • KOJAK 16:22 20.februar 2017.

    Električni paralizator bi vse rešil...