Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Šarić začel z likvidacijami

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Slovenska policija je pripravljena, če bi balkanski narkokralj Darko Šarić načrtoval likvidacije tudi v Sloveniji, kot je to naredil v Črni gori.

Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča danes že obravnava vseh sedem pravočasnih pritožb zoper sklepe o ponovni odreditvi pripora v zadevi Balkanski bojevnik, ki jih je do danes prejel preiskovalni sodnik. Zaenkrat vse odločitve še niso sprejete, sklepi pa bodo znani, ko bodo vročeni strankam v postopku, so sporočili s sodišča.

Kot je znano, je bilo v zadevi Balkanski bojevnik v času od 26. do 28. maja zaslišanih 14 ljudi. Dežurni preiskovalni sodniki so po opravljenih zaslišanjih odredili devet priporov in tri hišne pripore. Za dva zaslišana pa tožilstvo ni dalo predloga za pripor, zato sta bila po zaslišanju izpuščena.

Pripravljeni, če bi sledile likvidacije prič
"Policija spremlja stanje, načrtuje in izvaja ukrepe in upošteva vidik morebitne ogroženosti sodelujočih v postopku. Do zdaj konkretnih groženj ni zaznala, objektivno pa tega ni mogoče izključiti, tako da je policija na to možnost pripravljena,"
  so nam odgovorili na policijski upravi Ljubljana, ko smo jih vprašali, ali so obveščeni, da naj bi balkanski narkokralj Darko Šarić začel z likvidacijami svojih ljudi, ki bi lahko pričali proti njemu, in celo likvidacijami tistih, ki sodelujejo v Balkanskem bojevniku.

Srbska in črnogorska policija namreč po poročanju srbskega Blica in Pressa sumita, da je Šarić začel odstranjevati ljudi, ki mu lahko škodijo.

Zlasti priprti Dragan Tošić, ki naj bi bil desna roka Šarića v Sloveniji, se je tako znašel med zelo ogroženimi.

Že druga likvidacija
V Črni gori ubitega Dudića naj bi ubil telesni stražar Dejana Dukovića, ki naj bi ga prav tako pred pol leta likvidirali po naročilu Šarića. "Dudić je vedel vse o trgovini s kokainom, o delovanju Šarićevega klana in o povezavah s črnogorskim vrhom. Srbska policija sumi, da je nameraval Dudić v zameno za imuniteto vse povedati policiji, zato ga je Šarić likvidiral," pravi Pressov vir.

Začetek "čiščenja" v Črni gori
V Črni gori so v nedeljo našli truplo Dragana Dudića - Frica, bližnjega Šarićevega sodelavca,  o čemer smo že poročali. Dudić naj bi bil po poročanju srbskega Pressa med prvimi člani, ko je Šarić šele začel oblikovati klan, zdaj pa naj bi se v zameno za imuniteto odločil pričati proti narkokralju.

Šarić pripravlja protiudarec
Šarić naj bi poleg likvidacij pripravljal še malce bolj prefinjen protiudarec, in sicer naj bi poskušal prek medijev oblatiti ljudi, ki sodelujejo v akciji, in s tem ustvariti dvom v njihovo delo.

Kot pravi vir Blica, ima Šarićev kartel ogromno denarja, ki ga lahko nameni izključno napadu na samo akcijo Balkanski bojevnik.

Nove aretacije
Kljub temu pa naj bi se v zahodni Evropi obetale nove aretacije. "Širjenje akcije Balkanski bojevnik na članice Evropske unije je vznemirilo člane Šarićevega klana, ki so še na svobodi," je za Blic povedal njihov vir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.