Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Še en beg pred policisti s poškodbami

Policija še ni sprožila interne preiskave, ker je zadeva na tožilstvu, ki pa še Žurnal24 main
Znova z avtomobilom nad policiste. Včeraj je voznik policiste z avtomobilom napadel tudi pri Kočevju. Policija ga je ustavljala zaradi suma tatvine.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, jih je občan včeraj okoli 13. ure obvestil, da je v izobraževalni ustanovi v Sodražici oseba, ki naj bi pred časom že izvršila več tatvin denarnic.

Policisti so v Sodražici takoj zatem izsledili 28-letnega voznika osebnega vozila znamke Peugeot 206, ki je ustrezal opisu prijavitelja. Poskušali so ga ustaviti z vklopom zvočnega signala in modre rotacijske luči, vendar voznik znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo začel bežati v smeri proti Žlebiču, kjer so ga nato z dodatno patruljo ustavili.

Ko sta policista pristopila do ustavljenega vozila, je voznik zapeljal na policista in ga podrl, drugega pa oplazil, nato pa trčil v službeno vozilo policije, zapeljal prek pločnika, tam podrl prometni znak in znova začel bežati proti Kočevju.

V Bosljivi Loki je zapeljal iz vozišča, nakar so ga policisti prijeli. V vozilu je imel še 28-letno sopotnico, oba pa sta se pri zdrsu z vozišča poškodovala.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je za 28-letnika razpisanih več ukrepov prijetij s privedbo zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, zato so ga prepeljali v ljubljanske zapore. Zoper predrzneža bodo policisti zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 1
  • graff 11:59 04.januar 2013.

    Menda je barabon sam MONARH, saj po opisu sodeč.