Slovenija > Črna kronika
82 ogledov

Še ena žrtev prometne nesreče

Pozor, prehod Shutterstock
Tovorni vlak je na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo trči v osebni avtomobil 68-letnega voznika.

V torek se je okoli 18. ure zgodila huda prometna nesreča v kraju Sveti Duh pri Škofji Loki, potem ko je tovorni vlak na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo trčil v osebni avtomobil 68-letnega voznika, ki je zaradi posledic nesreče zvečer v zdravstveni ustanovi umrl. 

PREBERITE ŠE: 

"V času nesreče je signalizacija na prehodu naznanjala prihod vlaka," pojasnjuje Bojan Kos s PU Kranj. "Tuje krivde prometni policisti z dosedanjim zbiranjem obvestil niso ugotovili."

Pred štirinajstimi dnevi se je po podatkih PU Kranj podobna nesreča, ki pa k sreči ni imela tragičnih posledic, zgodila v Podnartu, ko je voznik tovornega vozila poškodoval zapornico, ki je naznanjala prihod vlaka.

Dve smrtni žrtvi v Podnartu in Žabnici

"Bolj tragični pa sta bili dve drugi nesreči, ena lani v Podnartu, kjer je zaradi nepravilne vožnje  na  prehodu umrl motorist, druga pa pred leti v Žabnici, ko je mimo spuščenih zapornic na železniško progo zapeljal kolesar in v trčenju z vlakom umrl," pojasnuje Kos. 

Policija zato opozarja, da ima vlak prednost pred vsemi udeleženci cestnega prometa, dolžnost udeleženca pa je, da se ustavi pred prehodom:

  • ko svetlobni znaki naznanjajo prihod vlaka oziroma da se bodo zapornice ali polzapornic začele spuščati;
  • ko se zapornice ali polzapornice spuščajo ali so že spuščene;
  • ko ustavlja promet pooblaščeni železniški delavec s predpisanim znakom;
  • na nezavarovanem prehodu pa tudi, ko se prehodu približuje vlak, čeprav udeleženec cestnega prometa na to ni posebej opozorjen. Progo sme prečkati šele, ko se prepriča, da se prehodu ne približuje vlak.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 09:38 15.junij 2016.

    Kako neumna smrt.Pri spuščenih zapornicah in opozorilu, da prihaja vlak