Slovenija > Črna kronika
6412 ogledov

Šestletnik se je v Termah Ptuj utopil na rojstnodnevni zabavi

Terme Ptuj Facebook
Policisti so zaradi smrti šestletnega dečka kazensko ovadili dve osebi, ki ju sumijo kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.

"Z zbiranjem obvestil in drugimi procesnimi opravili je bilo v kriminalistični preiskavi ugotovljeno, da sta osumljeni osebi opustili ukrepe in dolžnosti, ki izhajajo iz pravilnika o ukrepih za varstvo pred utopitvami na kopališčih," je za Večer pojasnila Anita Kovačič Čelofiga z mariborske policijske uprave.

Po neuradnih informacijah Večera sta ovadeni animatorki iz Plavalnega kluba Terme Ptuj, a v klubu tega ne morejo komentirati, saj o morebitni ovadbi niso bili obveščeni.

Do tragičnega dogodka je prišlo 21. januarja na rojstnodnevni zabavi, ki se je igra na toboganu že zaključevala. Po nekaterih informacijah naj bi deček že iz tunela tobogana prišel negiben, pristal v vodi in se začel utapljati, menda pa ni šlo za udarec ali poškodbo v tunelu. Zelo verjetno bo vzrok smrti na sodišču moral pojasniti sodni izvedenec

Za kaznivo dejanje povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena kazen od šest mesecev do pet let zapora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:29 02.april 2023.

    rojstnodnevna zabava ? mi smo jih prirejali doma, na domačem dvorišču pod budnim očesom tudi njihovih staršev...bilo je lepo, varno in zabavno.