Slovenija > Črna kronika
82 ogledov

Sestro zabodel tudi v bližini očesa

bolnišnica zdravstveni dom Shutterstock
Podrobnosti včerajšnjega dogajanja v Piranu, ko je 29-letni Koprčan zabodel medicinsko sestro. Ta ni v smrtni nevarnosti.

Kot smo že poročali, policisti PU Koper so včeraj dopoldne iskali moškega, ki je v piranskem zdravstvenem domu z nožem napadel medicinsko sestro, nato pa pobegnil. Dogodek je na noge dvignil vse obmorsko mesto; ljudje so se ob zavijanju policijskih siren spraševali, kaj se dogaja. Mesto so preplavili policisti, ki so pobeglega iskali tudi s službenimi psi.

Kot pišejo Primorske novice, vse kaže, da je moški najprej taval po hodnikih zdravstvenega doma, nato pa potrkal na vrata ambulante za medicine dela, prometa in športa, kjer mu je odprla medicinska sestra. Rekel ji je, da išče mamo, nato pa jo nenadoma napadel z možem. Sestra se je branila, a kljub temu ji je moški zadal več vbodnih ran po obrazu, med drugim tik ob očesu, in zgornjem delu telesa.

Moški se je po besedah vodje koprskih kriminalistov Deana Juriča zdravil zaradi duševnih motenj, ni pa bil pacient omenjenega zdravstvenega doma. Policisti so ga našli in ga odpeljali v idrijsko psihiatrično bolnišnico. Policisti so ga v zadnjih letih že večkrat obravnavali zaradi nasilja v družini, pa tudi zaradi preprodaje drog, povzročitve lažje poškodbe in poškodovanja tuje stvari, še pišejo Primorske novice.

Razmišljajo o varnostni službi

Napad z nožem, ne glede na to, da gre za duševnega bolnika, je seveda pretresel delavce v piranskem zdravstvenem domu. Direktor doma je za Primorske novice povedal, da razmišljajo o uvedbi varnostne službe, a dase boji, da bi do napada prišlo tudi v primeru prisotnosti varnostnika, saj se pacienti prosto gibajo po domu. 

Komentarjev 4
  • Žurnalček 16:02 12.februar 2016.

    Zakaj enostavno takšne drogeraše , ki jom je droga uničila možgane , enostavno ne zaplinite . Država je tista , ki mora obvarovati poštene državljane ,pred krimosi in NORCI vseh vrst !

  • novispenjac 14:43 12.februar 2016.

    Zakaj širiš fašistoidni sovražni govor proti slovencem? Zakaj misliš, da je šlo za slovenca? Nočem ti preveč kvariti veselja, ampak šlo je za bošnjaka.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:53 12.februar 2016.

    In pol se folk beguncev boji....Kje ste zdej nasprotniki beguncev. Zdele bi mogl bit zlo glasni kak so Slovenci čist en nasilen, nekulturen divjaški zaupanja nevreden narod ki se ga je treba bat na vsakem koraku?