Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Sinu 1000, očetu 1020 evrov kazni

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Ajdovščina: voznik terenca vijugal po hitri cesti in zapeljal v jarek. Bil je pod vplivom alkohola. Policisti so ustavili voznika, ki je brez izpita vozil neregistrirano vozilo. Kaznovali so tako njega kot očeta.

Včeraj dopoldne so prometni policisti na izstopu s hitre ceste v Ajdovščini ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da vozi neregistrirano vozilo, da ima nameščeni registrski tablici drugih vozil, katerim veljavnost je potekla ter da je brez vozniškega izpita. Poleg tegaso ga zaradi suma, da je pod vplivom drog, odpeljali v Zdravstveni dom na pregled.

Kolesar trčil v vrata
Včeraj se je v Novi Gorici v nesreči poškodoval 85-letni kolesar. Ob kolesarski stezi je bil parkiran osebni avtomobil, 20-letna sopotnica v njem pa je v trenutku, ko se je kolesar pripeljal mimo, odprla vrata. Kolesar je trčil v vrata, padel in se lažje telesno poškodoval.

Ker si je moški v obdobju preteklih treh let že večkrat privoščil tovrstne kršitve,so mu avto zasegli, napisali plačilni nalog v višini 1000 evrov, čaka pa ga še srečanje s sodnikom. Oče, ki mu je zaupal vozilo in je vedel, da sin sin nima vozniškega dovoljenja, pa bo moral plačati kazen v višini 1020 evrov.

Slalom po hitri cesti...
Na območju Ajdovščine so policisti včeraj na cesti obravnavali še en dogodek. Popoldne so namreč na interventno število prejeli več klicev zaskrbljenih voznikov, ki so vozili po hitri cesti iz Ajdovščine proti Novi Gorici.

...in končal v jarku
Povedali so, da vozijo za črnim terenskim vozilom, ki vijuga po celi cesti in si ga ne upajo prehiteti. 44-letni domačin je pri predoru Vipavski Križ z vozilom zapeljal v obcestni jarek, policisti pa so po prihodu na kraj nesreče ugotovili, da ima v izdihanem zraku kar 1.47 mg/l alkohola.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.